İŞKUR Genel Müdürü Köksal: 'Eğitim düzeyi arttıkça işe girme oranı artıyor'

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü İsmet Köksal, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ı ziyaret etti.İŞ-KUR Genel Müdürü İsmet Köksal Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyaretin ardından gazetecilere...

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü İsmet Köksal, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı ziyaret etti.

İŞ-KUR Genel Müdürü İsmet Köksal Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan İŞKUR Genel Müdürü Köksal, “İstihdam teşvikleri açısından baktığımız zaman yılın ilk 7 ayında yaklaşık 1 milyon 300 binin üzerinde ilave istihdam sağlandı. Tabi biliyorsunuz işsizlik 2017 yılı itibarıyla 13.4 oranına varan bir işsizlik rakamı vardı. TÜİK’in son açıklamasıyla işsizlik oranı yüzde 10.4’lere düştü. Bu çok ciddi bir rakam. İnşallah Bakanımızın da ifade ettiği üzere 2017 yılı sonu 2018 başları itibarıyla bu rakam yüzde onların altına düşecek. Zaten hükümetin eylem planı içerisinde işsizliğin düşürülmesi önemli bir konuydu. Bu sağlanabilir ilave istihdam teşviki ile beraber bu anlamda çok ciddi anlamda işsizlik oranı birbiriyle örtüşüyor” dedi.

“2017 Yılında 1 milyon 500 bin kişiyi işe aldırmayı hedefledik”

İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal 2017 yılında seferberlik kapsamında 1 milyon 370 bin kişinin işe girdiğini ifade ederken bu rakamın her ay arttığını söyledi. Köksal, “Seferberlik kapsamında 1 milyon 370 bin civarında rakama ulaştık. Tabi bu her ay artıyor. 2017 yılında özel sektörde biz 1 buçuk milyon kişiyi işe aldırmayı hedeflemiştik. Tabi yeni teşvik paketinin açıklanmasıyla beraber bunun çok üzerine çıkacağımızı tahmin ediliyoruz. Daha çok hizmet sektöründe işe yerleştirme gerçekleştirildi. Özellikle lojistik anlamında çok ciddi bir oranda teşvikten faydalanan oldu. Aynı zamanda ulaşım ve sanayi sektöründe de yüzde 25 civarında oluşuyor” diye konuştu.

“Eğitim seviyesi arttıkça işe girme oranı artıyor”

İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal Türkiye’de 1 milyon 127 bin işsiz gencimiz bulunuyordu bunun ise 327 binini üniversite mezunu oluşturuyor dedi. Köksal, “Türkiye’de 15-24 yaş arası işsizlik rakamını TÜİK açıkladı. Bu rakam şuan yüzde 19,8 olarak açıklandı. Yani yüzde 24’lerde başlayan ve aşağı doğru gerileme söz konusu. Yani yüzde 5 civarında bir düşüş var. TÜİK rakamlarına göre toplamda 1 milyon 127 bin genç işsizimiz vardı. Bunun 327 bin civarı zaten üniversite mezunuydu. Buna baktığımız zaman üniversite dışında ki işsizlik tabi ki daha fazla bulunuyor. Eğitim düzeyi arttıkça işe girme oranı artıyor” şeklinde konuştu. İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal’ın Vali İlhami Aktaş’ı ziyaretinde İŞKUR İl Müdürü Arif Sıddık Barata’da hazır bulundu.

Bakmadan Geçme