İYİ Partiden 19 Mayıs kutlaması

İyi Parti Malatya il Başkanı Av.Süleyman Sarıbaş 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramı münasebeti ile bir basın bülteni yayınladı.

İyi Parti Malatya il Başkanı Av.Süleyman Sarıbaş 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramı münasebeti ile bir basın bülteni yayınladı.
 
19 Mayıs, Aziz Milletimiz için tarihi bir gün, önemli bir dönüm noktasıdır. Milli Mücadelenin ilk kıvılcımı, milletçe tekrar bağımsızlığa yürüyüşümüzün ilk adımıdır. Bu tarihi günün, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelemizi resmen ve fiilen başlatışının, 101 yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz.
 
Türk Milleti, zaferlerle dolu şanlı tarihinin yanı sıra, çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmış ve kalmaktadır. Her sıkıntılı dönemde olduğu gibi kadirşinas milletimiz, devletinin yanında yer almıştır.  İnanıyorum ki, tarihi boyunca bütün badireleri atlatmayı başaran Aziz Milletimiz, bundan sonra da aynı ruhla hareket edecek ve daha güzel yarınlara, daha büyük hedeflere kapı aralayacaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreç bizleri asla umutsuzluğa sevk etmemelidir. Bizler, gençlerimize her zaman inanan ve güvenen bir toplumuz. Milli ve manevi değerlerle yetişmiş,  ülkesi için çalışan, ahlaklı, erdemli gençliğimizi görmek, bizleri ziyadesi ile mutlu etmektedir. Üzülerek söylemek isterim ki; Gençlerimiz, maalesef son yıllarda işsizlikle boğuşmak zorunda kalıyor. Yeterince yatırım yapılmaması ve eğitimdeki bir takım sorunlar, gençlerimizin belini büküyor. Genç bir nüfusa sahip olmakla övünmek hiçbir anlam taşımaz. Önemli olan gençlerimizin sorunlarını çözmek, iş ve aş verebilmek, daha iyi bir eğitim almalarını sağlamak, en önemli hedefimiz olmalıdır.
 
Hiç şüphesiz, bu hedefe, Gazi Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Gençliğinin azmi, gayreti ve mücadeleleriyle ulaşacağız. Gençlerimizin milli ve manevi zenginlikleriyle, bütün güzellikleriyle, birlikte, ülkemize ve devletimize sahip çıkacağına inancımız tamdır. Gazi Mustafa Kemal’in tarihi ifadesinde olduğu gibi, “Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeyi birinci vazife olarak gördüklerinden ve bunu yerine getireceklerinden şüphemiz yoktur. Bizler; bu yolda ülkemizin umudu ve göz bebeği olan siz gençlerimizin yanında olmaktan her zaman gurur duyduk ve gurur duymaya devam edeceğiz. Çünkü bizler, sizin gözlerinizdeki pırıltıyı, Türkiye’yi aydınlatan güneşin ışığı olarak görüyoruz.
 
Bu duygularla, bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşımızın kahramanları şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bakmadan Geçme