İzmir'de mimarlar yaşama yön verdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, bitirme projelerinde Basmane ve Bornova'nın Karaçam Mahallesini sosyal yaşam alanlarıyla donattı.İzmir Ekonomili mimarlar, 'akış' teması...

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, bitirme projelerinde Basmane ve Bornova’nın Karaçam Mahallesini sosyal yaşam alanlarıyla donattı.

İzmir Ekonomili mimarlar, “akış” teması üzerinden mimariye yeni bir yön verdi. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, bitirme projelerinde Basmane ve Bornova’yı seçti. Öğrenciler, projeleri kapsamında Karaçam Mahallesini sosyal yaşam alanlarıyla donattı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun da öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Öğrencilerin akış temasından yola çıktıklarını belirten İEÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, “Öğrencilerimiz, mekânsal politikalar, dayanışma ve Eko-Köy alt temalarının üzerinden üç farklı grupta mimari projelere imza attı. Öğrencilerimiz, çok katlı yapıların çevre ve toplumla kurduğu bağları mimari bir dille anlattı. 18 öğrencimiz, Grup Koordinatörü Michael Edward Young, Öğretim Görevlisi Nazlı Kök ve Araştırma Görevlisi Ece Küreli yönetiminde çok katlı yapıları, çevresel, demokratik, estetik ve sosyal kaygıları göz önüne alarak tasarladı” dedi.

Grup Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bahar Durmaz Drinkwater, Öğretim Görevlisi Bilge Göktoğan ile 22 öğrencinin Basmane’yi yeniden tasarladığını aktaran Yrd. Doç. Dr. Öner, “Basmane, mültecilerin yaşam alanı oldu. Öğrencilerimiz, bölgede, uluslararası çocuk evi, çocuk oyun alanları, kadınlara yönelik olarak dayanışma merkezi, yeme-içme tadım mekânları ve sanat merkezleri oluşturdu. Çalışmalar, Basmane günlerinde sergilenmek üzere davet aldı” diye konuştu.Yrd. Doç. Dr. Öner, Grup Koordinatörü Işık Ülkün Neusser ve Öğretim Görevlileri Ayşe Aydoğan ve Metin Şahin ile çalışan 26 öğrencinin de “Eko-Köy” teması üzerinden Bornova’nın Karaçam Mahallesini ele aldığını söyledi. Öğrencilerin çocuk, spor ve sanat alanlarını içeren projelere imza attığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Öner, tasarımların yoğun kentleşmeye alternatif oluşturduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Öner, projelerin, Bornova Belediyesi tarafından sergilenmek ve Bornova İçin Fikirler kataloğunda basılmak üzere davet aldığını kaydetti.

Bakmadan Geçme