Kadın Çiftçi Eğitimleri ve Sertifika Töreni Düzenlendi

Battalgazi İlçesi Beydağı Mahallesinde düzenlenen kadın çiftçi eğitimlerinin sonunda Sertifikaları törenle verildi.

Battalgazi İlçesi Beydağı Mahallesinde düzenlenen kadın çiftçi eğitimlerinin sonunda Sertifikaları törenle verildi.
Battalgazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve Bakanlığımızca onaylanarak 2019 yılında uygulamaya başlanılan "Özerbey-03 Arıları, Arılar Kadınlarımızı Güldürüyor Projesi" çerçevesinde Battalgazi İlçesi Beydağı Mahallesinde projeye katılan 34 kadın çiftçiye teorik eğitimler verildi.

Eğitimlerde, Proje Koordinatörü Mehmet Ali Doğandemir tarafından Korunga Üretimi ve Korunganın Arıcılıktaki Önemi, Veteriner Hekim Metin Sevim tarafından Arı Yetiştiriciliği hakkında kadın çiftçilere görsel sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Eğitimlerin sonunda düzenlenen Sertifika Törenine İl Müdürümüz Tahir Macit, İl Müdür Yardımcımız Zeki Sadak, İlçe Müdürü Hasan Basri Hacıoğlu, teknik personeller ve kadın çiftçiler katıldılar.

İl Müdürümüz Tahir Macit yaptığı konuşmasında "Özerbey-03 Arıları, Arılar Kadınlarımızı Güldürüyor Projesi çerçevesinde 3 kadın çiftçimize 10'ar adet arılı kovan ve arıcılık malzemesi dağıtımı ve aynı çiftçilerin arılarını yerleştirecekleri alana 5'er dekar korunga ekimi gerçekleştirilecektir. Ekimi yapılacak korunga tohumu temin edilmiş olup ekim ilkbahar döneminde gerçekleştirilecektir. Bugün projenin ilk bölümü olan teorik eğitimlerin ardından hakettiğiniz sertifikalarınızı vereceğiz. Projenin her aşamasına bizzat katılmanızı istiyoruz. Ayrıca en az on kadın çiftçimizin de kendi imkanlarıyla arıcılık yapmaya başlamasını istiyoruz. Sizlere teknik desteği her zaman sağlayacağız. Medeni cesaret göstererek projeye katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum."dedi.

İl Müdür Yardımcımız Zeki Sadak kadın çiftçilerimize Bakanlığımızca verilen desteklemeler hakkında detaylı bilgiler verdi, çiftçilerimizin sorularını yanıtladı.

Bilgilendirmelerin ardından eğitimlere katılan 34 kadın çiftçimize sertifikaları verildi.

Bakmadan Geçme