Kadın girişimci KOSGEB'den aldığı destekle işinin patronu oldu

Yozgat'ta aile bütçesine ve çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak isteyen 50 yaşındaki Atiye Ersoy, KOSGEB'den aldığı hibe kredi desteğiyle kendi işinin patronu oldu.KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'ndan yararlanan kadın girişimciler,...

Yozgat’ta aile bütçesine ve çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak isteyen 50 yaşındaki Atiye Ersoy, KOSGEB’den aldığı hibe kredi desteğiyle kendi işinin patronu oldu.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı’ndan yararlanan kadın girişimciler, kendi işletmelerini açarak iş hayatına atılıyor. Bu kadınlardan Yozgat’ta yaşayan ve 3 çocuk annesi Atiye Ersoy, eşinin ölümünden sonra hayalini kurduğu iş yerini, KOSGEB’den aldığı 50 bin lira hibeyle açarak gerçekleştirdi. Ersoy, gözleme katmer, mantı satışı yaptığı iş yerinde 2 çalışanı istihdam ederek başarısıyla diğer kadınlara örnek oluyor.

8 yıl önce eşini kaybeden ve çocuklarının eğitim masraflarını yüklenen Atiye Ersoy, KOSGEB’in açtığı girişimcilere yönelik kursa katıldı. Aldığı belge ile yıllardır hayalini kurduğu iş yerine kavuşan Ersoy, hem aile bütçesine katkıda bulunuyor hem de yanında işçi çalıştırarak ekonomiye katkı sağlıyor.

KOSGEB’den aldığı destekle kendi işinin patronu olduğunu söyleyen girişimci Atiye Ersoy, "KOSGEB’den 50 bin TL hibe, 18 bin lira da ekipman ücreti aldım. 24 ay da kira desteği aldım. Bu bana çok büyük bir destek oldu. Önceden bomboş bir ev hanımıydım ama şimdi kendi işimin patronu oldum. Çok mutluyum. Çok güzel bir duygu. İş yerimde hamur işi, baklava, su böreği, yufka ekmek, katmer, mantı üretiyoruz. KOSGEB olmasa evde ne yapabilirim diye düşünecektim. Destek olmayınca da bir şey olmuyor. KOSGEB’in desteğini duyunca bana cesaret geldi ve bu işe kalkıştım. Çok da memnunum. Başardım inşallah daha da başaracağım. Hem evimi geçindiriyorum hem de çocuklarımı okutuyorum" dedi.

"Evde oturan kadın istemiyorum"

Kadınların kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini belirten Ersoy, "Evde oturan kadın istemiyorum. Herkes çalışsın, ayaklarının üzerinde dursun. Hem eşlerine hem de çocuklarına destek olsunlar. En önemlisi de kendilerine güvenleri gelsin" şeklinde konuştu. KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü olarak hedeflerinin istihdamı artırmak olduğunu söyleyen İl Müdürü Mustafa Işık, "Amacımız kadınların da ekonomiye katılmalarını sağlamak. Onların bir nebze de olsa aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak. Bu kapsamda biz de uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Atiye hanım da yeni girişimcilik desteğine başvuru yapıp işini kuran girişimcilerimizden başarılı birisi. Biz kendisini bu konuda tebrik ediyoruz. Kendisi hem işini yürütürken hem de 3 çocuğunu okutuyor ve ilimizde önemli sektörlerden olan unlu mamullerde faaliyet göstermektedir. Kendisi önceleri yalnız çalışırken şimdi yanında birkaç kişiyi istihdam etmekte. Bu da doğru bir iş yaptığının göstergesidir. Kendisini tebrik ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

Bakmadan Geçme