Kale'de öğrencilere 'yangın tatbikatı' gösterildi

Yangın tatbikatından önce öğrencilere yangın çeşitleri, yangına müdahale yöntemleri ve yangında yapılması gerekenler hususunda bilgi verildi.

Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Kale İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesinde öğrencilere yangın eğitimi ve tahliye tatbikatı gösterildi.

Yangın tatbikatından önce öğrencilere yangın çeşitleri, yangına müdahale yöntemleri ve yangında yapılması gerekenler hususunda bilgi verildi.

Eğitimden sonra yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta öğrencilerin okulu kısa sürede tahliye etmesi amaçlandı. Tahliyenin ardından okul bahçesinde öğrencilere olası bir tüp, sıvı ve katı yangınlarına karşı söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Celal Genç, eğitimin ardından yaptığı açıklamada,  her alanda daha bilgili ve bilinçli bir gençlik için çeşitli programlar ve çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Gençler için hem teorik, hem de uygulamalı olarak yangın eğitimi gerçekleştirdiklerini belirten Genç, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı eğitim uzmanı Seyfullah Soylu da öğrencilere hayatın her alanında karşılaşabilecekleri bir durum olan yangına nasıl tepki verecekleri, müdahale edecekleri hakkında sözlü ve uygulamalı olarak bilgiler verdiklerini belirtti.

Bakmadan Geçme