Kale'de 8 Mahalleyi Daha Asfaltladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesinde 8 mahallenin yol problemlerini çözdü.

Kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle merkez ve ilçelerde asfaltlama çalışmalarını artıran Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesine bağlı Erdemli, Memiömer, Bent, Bağlıca, Darıpınar, Akça, Dedeköy ve Uyanık mahallelerinde asfalt çalışması yaptı. 

Toplamda 3.6 kilometrelik sıcak asfalt çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarını; Erdemli ve Memiömer mahallelerinde 600 metre, Bent mahallesinde 350 metre, Bağlıca’da 680 metre, Darıpınar’da 600 metre, Akça’da 450 metre, Dedeköy’de 700 metre ve Uyanık Mahallesinde de 150 metre sıcak asfalt çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi sezon içerisinde Kale’de Düztarla, Güneyce, Abuşoğlu ve Gülen mahallelerinde 7 kilometrelik sıcak asfalt çalışması yapmıştı. Kale ilçesinde devam eden çalışmalar kapsamında ayrıca, Doğanyol ilçesine bağlanan 35 kilometrelik Gülenköy grup yolunda ise bakım-onarım çalışmaları yapıldı.

Sıcak asfaltla tanıştık

Kale ilçesinde yapılan çalışmaları değerlendiren bölge halkı yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler.

Asfalt yapılan mahallelerin dağ köyleri olduğuna dikkat çeken bölge sakinleri, “Kale coğrafik yapısı itibariyle çok dağınık bir yapıda. Özellikle dağ köyleri için en zor konu ulaşımdır. Büyükşehir Belediyemiz bu mahallelerin sorunun çözümü noktasında yıllardır çalışmalar yapıyordu. Bölgenin ihtiyacı olan taş duvar yapım işleri geçtiğimiz dönemlerde tamamlandı. Mahallelerimiz şimdi sıcak asfaltla tanışıyor. Bu büyük hizmetlerin gelmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme