Kanserin zorluğu görsel ve öyküsel yarışmalarla anlatılacak

Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği tarafından kanserde farkındalığın arttırılması için 'Hayata Tutunma Öyküleri' ve 'Görsellerle Hayata Tutunmak' başlıklı yarışmalar düzenlenecek

Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, "Sonu ölüm olabilecek bir hastalığın tanısı konduğu zaman hastaya ve çevresine yardımcı olmak gerekir. Biz de dernek olarak bu farkındalığı oluşturmak istedik"

Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği tarafından kanser hastalarının yaşadıklarına dikkati çekmek amacıyla "Hayata Tutunma Öyküleri" ile "Görsellerle Hayata Tutunmak" başlıklı yarışma düzenlenecek. 

Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanser hastalarının sorunlarına farkındalık oluşturmak amacıyla yarışmalar düzenlediklerini belirtti.

Dernek olarak düzenleyecekleri 2 farklı yarışmaya başvuruların başladığını kaydeden Erkurt, yarışmalarla kanser hastası ve yakınlarının yaşadıklarının anlatılacağını söyledi.

Görsellerle Hayata Tutunmak Yarışması'na gönderilecek eserlerin kanser ve kanser hastalarıyla ilgili olması gerektiğini anlatan Erkurt, "Yarışmacılar, kanser hastalarının hikayelerini resim, fotoğraf veya logo gibi her türlü görsele yansıtan eserlerle katılabilir. Kişiye kanser tanısı konduktan sonra, hastanın ve yakınlarının yaşadıkları gerçekten bir travma. Sonu ölüm olabilecek bir hastalığın tanısı konduğu zaman hastaya ve çevresine yardımcı olmak gerekir. Biz de dernek olarak farkındalık oluşturmak istedik. Farkındalığı arttırmak amacıyla da yaşananların hastaların veya hasta yakınlarının gözünden resmedilmesini istedik." diye konuştu.

Erkurt, diğer yarışmada ise kanser hastalıklarının yaşadıklarını öykülerle topluma yansıtmak istediklerini ifade etti.

Görsellerle Hayata Tutunmak Yarışması'na son başvuru tarihinin 1 Ocak 2019 olduğunu bildiren Erkurt, Hayata Tutunma Öyküleri Yarışması'nın ise son başvuru tarihinin 16 Aralık 2018 olduğunu kaydetti.

Bakmadan Geçme