Karaciğeri ile hastalara umut oldu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 67 yaşındaki erkek hasta, alınan karaciğeri ile nakil bekleyen hastalara umut oldu. Karaciğer, nakil bekleyen Bursa Acıbadem Hastanesine gönderildi.Balıkesir Edremit Devlet Hastanesinde...

Balıkesir’in Edremit ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 67 yaşındaki erkek hasta, alınan karaciğeri ile nakil bekleyen hastalara umut oldu. Karaciğer, nakil bekleyen Bursa Acıbadem Hastanesine gönderildi.

Balıkesir Edremit Devlet Hastanesinde 67 yaşında bir erkek hastanın gerçekleşen beyin ölümü sonrasında yakınlarının isteği üzerine organ bağışına karar verildi. Böbrek ve karaciğer için yapılan tetkikler sonucunda sadece karaciğer nakli yapılmasının uygun olduğuna karar verildi. Saat 03.10’da başlayan nakil operasyonu sabah 07.20’ye kadar devam etti. Başarı ile alınan organ, naklin yapılacağı Bursa Acıbadem Hastanesine karayolu ile sevk edildi.

Yapılan organ nakli hakkında Edremit Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Aykut Aksu, operasyonun başarılı geçtiğini ve alınan karaciğerin gün içinde Bursa’daki bir hastanede nakil edileceğini ifade etti.

Bakmadan Geçme