Katılımcı belediyecilikle halkla yönetim

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Gürkan, esnaf ve sivil toplum kuruluşları ziyaretlerinde bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, “Bizim yerel yönetimler olarak belediyelere bakışımız; toplu yönetim anlayışı ve katılımcı belediyecilik ilkesiyle birlikte halkla yönetim. İleri aşamada şehir meclisi akabinde üst yönetim anlayışı içerisinde belediye meclisleriyle informal anlamda bir meclisin kurulması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek kuruluşlarımız, kanaat önderleriyle şehrin yönetimine talibiz” dedi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Gürkan, esnaf ve sivil toplum kuruluşları ziyaretlerinde bulundu.

Selahattin Gürkan, seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Doğu Garajı esnafını ziyaret etti. Yoğun ilgi altında esnafları tek tek dolaşan Gürkan, esnaflara ‘hayırlı işler’ diledi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan daha sonra Büro Memur-Sen Malatya Şubesini ziyaret etti.

Gürkan, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, “Bizim yerel yönetimler olarak belediyelere bakışımız; toplu yönetim anlayışı ve katılımcı belediyecilik ilkesiyle birlikte halkla yönetim. Özellikle şehrin sosyal sermayesinin oluşturulması ve şehrin meclisleriyle yönetim olgusunun etkin bir şekilde katılmasını önermiştik. Çalışmalar devam ediyor. İleri aşamada şehir meclisi akabinde üst yönetim anlayışı içerisinde belediye meclisleriyle informal anlamda bir meclisin kurulması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek kuruluşlarımız, kanaat önderleriyle şehrin yönetimine talibiz. Çünkü onların görüş ve önerileri hem şehrin geleceği ve istikbali açısından hem de şehrin mevcut durumu, huzuru, asayişi açısından önemlidir” dedi.

İstişareye büyük önem verdiklerini dile getiren Gürkan, “Sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerileri hep önem verdik. Bu memlekette bugün başarılı bir sonuç ortaya çıkmışsa, bunun temelinde istişare kültürü vardır. Bu anlamda bir sivil toplum örgütleri, sendikalar, kanaat önderleri ve meslek kuruluşlarımızı önemsiyoruz. Özellikle şehrin istikbali açısından sorunları birlikte masaya yatırıp, onların görüş ve önerilerini alarak, hem yol haritamızın oluşmasında hem de yön pusulamızın oluşmasında önemli bir katma değer sağlayacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme