Kerkük Sınır Güvenliğimizin Başladığı Yerdir

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkan Vekili Bilal Uludağ, ''Her ne olursa olsun biz sınırlarımızda bir Kürt Devleti'nin kurulmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz''

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkan Vekili Uludağ, yaptığı açıklamada Şu ifadelere yer verdi; ‘’Saygı değer gönüldaşlarım 25 Eylül’ de Kuzey Irakta yapılacak olan Referandum hepimizin malumudur. Bütün söylemlerimize rağmen köy temsilcisi Barzani Referandumun 25 Eylül’de gerçekleşeceğini dile getirerek ve en son olarak ta haddini aşarak tehditler savurduğunu görüyoruz. Açıkça ifade ediyoruz, yapılacak olan bu Referandum kurulacak olan Kürt Devletinin fragmanıdır. Her ne olursa olsun biz sınırlarımızda bir Kürt Devletinin kurulmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz’’dedi.

Uludağ ,’’Köy temsilcisi Barzani'nin Referandum adı altında hayata geçireceği sinsi planlarını da çok iyi biliyoruz. Ey köy temsilcisi Barzani ,senin kimin uşağın olduğunu, ipinin kimin elinde olduğunu iyi biliyoruz. Senin Ağa babalarını da iyi tanıyoruz. Ey köy temsilcisi Barzani bir gece ansızın gelir senin ağa babalarına Türk’ün kim olduğunu öğretiriz. Bir gece ansızın gelir senden o tehdidin hesabını sorarız.

Irak Türkmen cephesi lideri Erşat Salihi'nin yapmış olduğu açıklamada Referandum gerçekleşir ise Kerkük’teki Valiliği ve Belediyeleri işgal edeceklerini dile getirdi. Bu açıklamayı yerinde buluyoruz ve destekliyoruz.

22 Eylülde yapılacak olan Milli Güvenlik Kurulunda çıkmasını temenni ettiğimiz sonuç, Türk Askerinin bölgedeki güvenliği sağlaması için Kerkük'e gitmesidir.
Türk Askeri Kerkük'e gitse de gitmese de bi 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Olarak Türkiye'de ki gönüldaşlarımızla birlikte 25 Eylülde Kerkük'te olacağız. Çünkü bizim için Malatya ne ise, Van ne ise, Edirne ne ise Kerkük'te o dur. Türkmen kardeşlerimiz Yanlız Değildir. Asla da yanlız bırakmayacağız. Çünkü bizim sınır güvenliğimiz Kerkük'te başlar.

Türkiye'den Türkmen Kardeşlerimize Selam Olsun Kerkük Türkmen Kentidir ve Öylede Kalacaktır’’diye belirtti. 

Bakmadan Geçme