Keskin: 'Malatya esnafından alışveriş yapın, paranız Malatya'da kalsın'  

MESOB Başkanı Keskin beraberinde Oda başkanları ile birlikte esnafları ziyaret ederek, Ramazan aylarını tebrik etti.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafları ziyaret edip Ramazan aylarını tebrik ederek, Malatyalıları esnaflardan alışveriş yapmaya davet ederek, “Malatya esnafından alışveriş yapın, paranız Malatya’da kalsın” dedi.
MESOB Başkanı Keskin beraberinde Oda başkanları ile birlikte esnafları ziyaret ederek, Ramazan aylarını tebrik etti.
 
Esnafların tek tek işyerlerine giren, sorun ve sıkıntılarını soran Keskin, Malatyalıları esnaf ve sanatkarlardan alışveriş yapmaya davet etti. Keskin, “Bütün Malatyalıları esnaf ve sanatkarlarımızdan alışveriş yapmaya davet ediyorum. Kalite ve ucuzluk esnafımızdadır. Halkımızı Malatya esnafından alışveriş yapmaya davet ediyorum,  paranız Malatya’da kalsın, Malatya gelişsin. Esnafımızın satmış olduğu her şey göz önünde. Gönül rahatlığı ile esnafımızda alışveriş yapılır.” dedi.
 
Süt ürünleri satan esnafları da ziyaret eden Keskin, “Esnafımız hiçbir katkı maddesi kullanmadan, hijyenik olarak süt ürünlerini satıyor. Esnafımızın satmış olduğu süt ürünlerindeki kaliteyi marketlerde bulamazsınız. Köylümüzün alın teriyle üretmiş olduğu süt ürünleri yine esnafımız tarafından direk vatandaşa ulaştırılıyor. Esnafımızdan yapılacak alışveriş aynı zamanda köylümüze de, üretim yapan vatandaşlarımıza da katkı olacaktır. Yani esnaftan yapılan alışveriş, yine Malatya’ya dönüyor.”  İfadelerini kaydetti.
 
Kasap Pazarındaki esnafları da ziyaret eden Keskin, “Biz her zaman ifade ettik, Türkiye’de üretim olmadan tüketim olursa sıkıntı yaşanır. İthal et ile et tüketimi konusunda yaşanan sıkıntılar çözülmez. Çözüm yerli üretimdir, çözüm vatandaşımızın direk kendi yerli kasabından alışveriş yapmasıdır. Kasap esnafımıza gelen vatandaşımız tüketmiş olduğu eti görerek ve istediği şekilde almaktadır. Hayvancılıkta destek hibeleri zengine verilirse, zaten adamın ihtiyacı yoktur et üretimi kara borsaya düşüyor. Köydeki insanlarımıza 10 tane koyun, 2 tane büyükbaş hayvanı hibe etsek ne kaybederiz? 2 sene kesmeme zorunluluğu getirilsin, o zaman et üretimi artıyor mu, et ucuzluyor mu göreceksiniz. Çözüm üretim yapan ve üretimi bilen köylü vatandaşımızı desteklemektir. Malatyalılar da eti kendi kasaplarında gelip alsınlar. Hem temiz et almış olurlar, hem de paraları Malatya’da kalır.” diye konuştu.
 
Keskin, vatandaşlarla da görüşerek, Ramazan aylarını tebrik etti.

Bakmadan Geçme