Kiraz, Sivas katliamının unutulmaması ve unutturulmaması gerekir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “2 Temmuz Sivas katliamı, üzerinden geçen yıllara rağmen toplumun nazarında küllenmemekte, tam tersine toplumun kanayan yarası olmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Sivas Katliamının 27. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Kiraz, “Siyasi Parti ve STK Temsilcileri ile birlikte 2 Temmuz Sivas katliamında kaybettiğimiz değerlerimizi saygı ile andık. Katliamı yapanları bir kez daha lanetledik” ifadelerine yer verdi. 

Kiraz, Sivas Katliamını yapanları lanetlediği açıklamasında şunları kaydetti: “Katliamın üzerindeki karanlık perde aradan geçen 27 yıla rağmen hala aralanamadı. Firari olan sanıklar da dava zaman aşımına uğratılarak özgürleştirildi. Göstermelik yargılamalar sonucu Sivas katliamının gerçek sorumluları yargılanmadı. 2 Temmuz Sivas katliamı, üzerinden geçen yıllara rağmen toplumun nazarında küllenmemekte, tam tersine toplumun kanayan yarası olmaya devam etmektedir." 

Kiraz, Sivas katliamının unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Demokrasiden, laiklikten ve insan haklarından yana olan duyarlı insanların, demokrasi mücadelesini daha güçlü bir şekilde verebilmesi için, 2 Temmuz Sivas katliamının unutulmaması ve unutturulmaması gerekir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu insanlık suçuna dün de sessiz kalmadık, bu gün de sessiz kalmayacağız. 

Bundan tam 27 yıl önce Sivas katliamında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, katilleri ve arkasındaki karanlık güçleri lanetliyoruz."

Bakmadan Geçme