Konakcı, Usta öğreticilerimize sahip çıkın

Malatya Usta Öğreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma dernek başkanı Ömer Konakçı yaptığı açıklama da halk eğitime bağlı kursların neden geç açıldığını ve bu usta öğreticilere kimlerin sahip çıkacağını sordu.

Malatya Usta Öğreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma dernek başkanı Ömer Konakçı yaptığı açıklama da halk eğitime bağlı kursların neden geç açıldığını ve bu usta öğreticilere kimlerin sahip çıkacağını sordu.

Konakçı: Her sene aynı şeylerle maruz kalan, kursları geç açılan, maaş alamayan, görevini yapamayan yüzlerce usta öğreticilerimize bu yapılanlar tabiri caizse zulümdür. Pandemi dolayısıyla kursları kapatılan ve yaklaşık 7 aydır maaş alamayan bu insanların feryadına kulak verilmesi gerekiyor. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum 7 aydır oturdukları yerden maaş alan halk eğitim müdür ve müdür yardımcılarına duygudaşlık yapmayı öneriyoruz. Bırakın 7 ay maaş alamamayı, kendileri bir ya da 2 hafta eksik maaş alsın bakalım dengeleri nasıl kayboluyor, hesapları nasıl art üst oluyor. Bulunduğunuz makamlarda inisiyatif alamayacaksanız neden o makamları işgal ederek insanlara zulmediyorsunuz. Kurs açılmasını talep eden usta öğreticilere karşı sistem kabul etmiyor, Hayat boyu öğrenme müdürlüğü daha onay vermedi, sıralama onaylanmadı gibi bahanelere sığınanlara soruyoruz: E-yaygından kursları takip etmediğimizi mi sanıyorsunuz? Hangi yakınlarınıza hangi kursları açtığınızı bilmediğimizi mi sanıyorsunuz? Başka iller harıl harıl kurs açıp insanlara yardımcı olurken, Malatya’daki yetkililer sizler neden işleri zorlaştırıyorsunuz? O makamlarda oturmanın görev ve sorumluluğu vardır; o da insanlara yardımcı olmak, işleri kolaylaştırmaktır. İstediğime kurs açarım istediğime açmam zihniyetine son verirsin. Pandemi süreci başladığında halk eğitim merkezlerindeki usta öğretici ve öğretmenlerimiz, korona virüsü yüzünden maske üretimi yapmak için seferber oldular. Şimdi sıra bu insanlara yardımcı olmak için seferberlik yapılmasında.

Sizlere diğer illerden açılan kursların bazılarını söylemek istiyorum. Konya’nın bir ilçesi olan Selçuklu’da 253, Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde ise 236 adet kurs açılmış. Hem de neredeyse 2 hafta olacak kurslar açılalı. Şimdi oradaki halk eğitim merkezi müdürleri kursları açabiliyor ve yardımcı oluyorlarsa bizim ilimizdekiler ne iş yapıyor sadece soruyoruz?

Buradan yetkisi olanlara seslenmek istiyoruz;  Lütfen, herkes gibi deprem, hastalık v.b. afetler dolayısıyla moralleri alt üst olan usta öğreticilerimize yardımcı olup kurslarını açın. Yüzlerini güldürün. İnsanların moral motivasyona ihtiyaçları var hem de her zamankinden fazla.

Bakmadan Geçme