Korkmaz, ''Kerkük Türk'tür ve Türk Kalacaktır''

Türkmenler Sahipsiz Ve Yalnız Değildir…' MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi de Destekleyen Korkmaz '5 Bin Ülkücü İle Barzaniyi Doğduğuna Pişman Ederiz' Dedi.

MHP Muğla il Başkanı Mehmet Korkmaz, Kuzey Irak’taki gelişmeler ve Barzani’nin Türkmenler üzerinde kurmaya çalıştığı baskıyı değerlendirdi.

Korkmaz açıklamasında “Genel Başkanımız Bahçeli 5 bin ülkücünün hazır beklediğini söyledi. Biz, kardeşlerimiz Türkmenleri Barzani’ye kurban vermeyiz.

Şunu çok iyi bilsinler ki Türkmenler sahipsiz ve yalnız değildir.

Gerekirse Barzani’yi doğduğuna pişman edecek adımları da atarız” dedi. Korkmaz açıklamasında daha sonra şunları dile getirdi: “Barzani, meydanı boş bulduğunu sanmasın. Barzani ve peşmergelerini 5 bin ülkücü perişan eder.

Türkmenler bulundukları toprakların asıl sahipleridir ve bu yerleri de asla terk etmeyeceklerdir. Bundan sonra Barzani, atacağı her adıma dikkat etsin.

Ülkücülerin kararı kesin, duruşu net ve sözü de senettir. Biz, bu konuda fazla söze gerek olmadığını düşünüyoruz. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır.

Bölünmez bütünlüğümüzü ve Kuzey Irak’taki soydaşlarımızı kanımızın son damlasına kadar korumaya da kararlı olduğumuzu herkes görmeli ve bilmelidir. Kerkük Türk’tür ve Türk kalacaktır. Bu topraklardan Türk izini silmeye hiç kimsenin gücü yetmez.

TSK ile birlikte savaşmak, vatan ve milletimizin bölünmesinin önüne geçmek için hazır bekleyen gönüllü 5 bin ülkücü gençlerine yenilerinin de katlanarak ekleneceğini de söylemeliyim.”

Bakmadan Geçme