Kuluncak İlçesinde Kayısıda hasar büyük

Malatya da ayın 13 ünü 14 e bağlayan gece meydana gelen zirai don Kuluncak ilçesinde büyük hasara neden olduğu öğrenildi.

Kuluncak Ziraat Odası başkanı Hasan Yıldırım'ın yaptığı açıklamada; Kuluncak ilçemizde 13 nisanı 14 nisana bağlayan gece hava sıcaklığının yer yer - 10 derecelere düşmesi sonucu tam  çiçekte ve heniz çiçek açmamış pembe ve beyaz tomurcuklarda yer yer % 90 ve %100 oranlarına kayısı ağaçlarımızda don zararı gerçekleşmiştir.
1400 rakım altında tam çiçekte ve beyaz tomurcuk evreinde  olan kayısı ağaçlarımızda % 100 lere varan hasar varken, 1400 rakım üzerindeki kayısı bahçelerimizde % 10' lara varan hasar mevcuttur.
Başkan Yıldırım; Bu don hasarından şu sonucu çıkarıyoruzki stratejik bir öneme sahip ilimiz ve milli ekonomimize cidi katkısı plan bu nadide ürünümüz 1400 rakım üzerinde hasat edilebilecektir. Tabiki bundan sonra ciddi bir afetle karşılaşmaz isek.
Bu don afeti sonucunda tek ve en önemli gelir kaynağı olan  çiftçilerimiz ekonomik olarak ciddi anlamda sıkıntıya düşmüştür.
Malatya ilimizin kayısı yetiştiren alanlar afet proğramına alınmalı, çiftçilerlerimizin borç ertelemesi de dahil olmak üzere sıfır faizli kredilerle ve nakdi yardımlarla mağduriyetleri devletimiz tarafından giderilmesini temenni ediyoru.

Kayhan İNCEOĞLU Malatya Derin Haber

Bakmadan Geçme