Kütahya'da domates bereketi

Kütahya'da, açık alan domates yetiştiriciliğinde dekar başına 2-3 ton olan üretim miktarının bu yıl 11 ton seviyelerine kadar çıktığı belirtildi.Damla sulama ile sulanan domatesin sulama gün aralıklarının ve sulama düzeylerinin verime...

Kütahya’da, açık alan domates yetiştiriciliğinde dekar başına 2-3 ton olan üretim miktarının bu yıl 11 ton seviyelerine kadar çıktığı belirtildi.

Damla sulama ile sulanan domatesin sulama gün aralıklarının ve sulama düzeylerinin verime etkilerinin bölge çiftçilerine yayım projesi kapsamında Civli köyünde tarla günü düzenlendi.

Sofraların vazgeçilmezi domatesin, kalite ve veriminin artırılması amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce uygulanan proje ile bölgemizdeki su kaynaklarının kullanım etkinliğinin artırılarak açık alan domates yetiştiriciliğinde dekar başına 2-3 ton olan üretim miktarı 11 ton seviyelerine çıkarıldı.

Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa yürüttüğümüz projede; geçen sene Gediz ilçesinde gerçekleştirdiğimiz demonstrasyon çalışmasında oldukça başarılı sonuçlar elde edildi. Bu sene de aynı çalışmayı Civli köyünde uygulandı.Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, "Açık alan tarla domates üretimi Gediz ilçemizde çok daha fazla ön planda. Bu nedenle geçen sene domates demonstrasyonunu Gediz ilçemizde kurduk. Bu çalışmadan 12 ton ürün alındı. Bu gün ise burada çiftçilerimize dekarda 3 ton olan Kütahya verim ortalamasının istenildiği takdirde 10 ton seviyelerine çıkarılmasının mümkün olduğunu göstermek üzere bulunuyoruz. İlimiz merkez arazileri küçük ölçekli. Bu nedenle kuru, sulu, sebze-meyve ve örtü altı şeklinde sıralanan tarım gelir piramidinin üstünde yer alan ürünleri yetiştirerek dar ve küçük ölçekteki tarım arazilerinden yüksek verim ve gelir getiren pazar değeri olan üretim modelini tercih etmeliyiz" dedi.(EFE)

Bakmadan Geçme