Kütüphane binasının yıkımına başlandı

Mevcut kütüphanenin yeri Kernek Meydanı alanına dâhil edilecek. Yeni kütüphane ise Büyükşehir Belediyesi ile Sanat Merkezi arasında kalan alana yapılacak.

1979 yılından bu yana Malatya’da eğitime büyük katkılar veren İl Halk Kütüphanesi, yerini daha modern ve nitelikli bir kütüphaneye bırakmaya hazırlanıyor.  

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında geçtiğimiz ay ‘Malatya Yeni İl Halk Kütüphanesi’ yapımı için imzalanan protokol sonrasında mevcut kütüphanenin yıkımına başlandı.

Malatya İl Halk Kütüphanesinin yıkım çalışmalarını yerinde inceleyenMalatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, açıklamalarda bulundu. Mevcut kütüphane yerinin Kernek meydanına katılacağını belirten Polat, “Yapmış olduğumuz protokol kapsamında bugün mevcut İl Halk Kütüphanesinin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Mevcut kütüphanemizin alanı Kernek Meydanına ve Kernek Camii alanına katılacak. Burada daha büyük ve geniş bir alan oluşturularak Malatyalı hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Kernek Meydanı Malatya için çok önemli meydanlardan birisi. Kernek hem kavram hem de anlam olarak bizim için büyük önem arzediyor. Bu alanı da düzenleyip, halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeni kütüphanenin temelini atacağız

Mevcut kütüphanenin yıkımının ardından Valilik ile birlikte yeni kütüphanenin temelini atacaklarını da kaydeden Başkan Polat, “Yeni kütüphanemiz ile ilgili proje çalışmalarımızı tamamlama aşamasına getirdik. Kütüphanemizin yapımı ile ilgili aşamaları da hemşerilerimizle paylaşacağız.” dedi.

Bakmadan Geçme