LYS Türkiye ikincisi, başarısını 15 Temmuz şehitlerine adadı

2017 Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) önemli bir başarıya imza atarak YTS-1, YTS-2 puan türlerinde Türkiye ikincisi olan Van Erciş doğumlu Alican Keleş başarısını 15 Temmuz şehitlerine adadı.Ailesi ile birlikte yaşadığı Erciş ilçesinde...

2017 Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) önemli bir başarıya imza atarak YTS-1, YTS-2 puan türlerinde Türkiye ikincisi olan Van Erciş doğumlu Alican Keleş başarısını 15 Temmuz şehitlerine adadı.

Ailesi ile birlikte yaşadığı Erciş ilçesinde İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Alican Keleş, başarısını düzenli çalışmaya ve kitap okumaya bağladı. Başarısını 15 Temmuz şehitlerine adadığını da belirten Keleş, "Öncelikle Cumhuriyetimizin, istiklalimizin ve istikbalimizin idame edilmesi için Türkiye Cumhuriyeti gençleri olarak yüklendiğim sorumluluğun gereklerini gayet başarılı bir şekilde yerine getirdiğim için bugün kendimle onur duyuyorum, gurur duyuyorum ve çok mutluyum. Gerçekten de bu hayat bizim için bir okuma gelişme ve ilerleme mektebidir. Bir hakikatler okuludur. Bu sınav da, benim için bu basamakta bir talep edilen arzu edilen bir zirve değil, bir basamaktı. Hayat okulunda sürekli eğitilmemize, gelişmemize, ülkemizi, insanlarımız ve toplumumuz için bir yerlere gelebilmemiz için yüzeyine bastığımız bir basamaktı. Ve bu basamağı başarılı bir şekilde tırmandığım için mutluyum. Bu başarımda gerçekten hani olay bir yerde öğrencinin kendisinde bitmesine rağmen ailesinin, okulunun, arkadaş ortamının desteği asla göz ardı edilemez. Bu konuda babama, özellikle anneme, aileme çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, okul öğretmenlerim gerçekten her biri çok mükemmel kişilerdir. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Bu gerçekten azim, sabır, kararlılık gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte başarının sırrı ise arkadaş ortamı ve birlikte çalıştığım kişilerdir" dedi.

"Dershaneye gitme imkanım olmadı"

Dershaneye gidemediğini belirten başarılı öğrenci Keleş, "Ankara Atatürk Anadolu Lisesi mezunuyum. Arkadaşlarımla birlikte bu tempoyu çok güzel oturtmuştuk. Dershaneye gitme imkanımız olmadı. Fakat kendi arkadaş ortamımızla bazen kütüphanede kalırdık, bazen okulda kimsenin kalmadığı zamanlarda tek başımıza çalışırdık. Belli bir yerden sonra bu sistem, arkadaşlarımızla birlikte bu yardımlaşmanın bizi başarıya ulaştırdığını düşünüyorum. Bugün birlikte bulunduğumuz arkadaşlarımızın her biri çok güzel başarılar elde ettiler. Buradan özellikle TM öğrencilerine bir önerim var. Bu hazırlık sürecinde sosyal ve sportif aktivitelerimizden ülkemiz şartları gereği bir sene feragat etme sorumluluğumuz var. Bir sene düzenli bir şekilde çalışmak gerekiyor. Kendimizi geliştirmekten, dünya yakın tarihimizi ve özellikle kendi kadim kültürümüzü öğrenmeden, okumaktan asla feragat etmemeliyiz. Bunun özellikle tavsiye ediyorum. Okumaktan asla vazgeçmeyelim" ifadelerini kaydetti.

"Hukuk fakültesi okuyacağım"

hayalinin hukuk fakültesi olduğunu ifade eden Keleş, "İki senedir benim hayalim zaten hukuk okumaktı. Buna yönelik hazırlanıyordum. Seçeceğim üniversite konusunda henüz kesin bir karar vermiş değilim. Fakat bölüm olarak hukuk benim emelimdi. Bu arzuma gayet güzel bir şekilde ulaştım. En güzel üniversitelere şu an gidebiliyorum. İnsanın arzuladığı şiara ulaşması ayrı bir mutluluk veriyor insana. Umarım bizden sonraki tüm arkadaşlarımız da hedeflerine ulaşırlar" dedi.

"Başarımı 15 Temmuz şehitlerine adıyorum"

Başarısını başta 15 Temmuz’da büyük fedakarlıklarda bulunanlara ve hayatını feda eden şehitler ile bütün vatan kahramanlarına adadığını ifade eden Keleş, "Gazilerimize de şifalar diliyorum. Tüm insanlarımızla ayrıştırmadan, ötekileştirmeden uzak, hep birlikte cumhuriyetimizi idame ettirebilecek, istikbalimizi daha güzel günlere taşıyacak genç nesiller olarak bizler de, ülkemiz için daha güzel işler yapacağız ve inşallah ülkemizi daha ileri yerlere taşıyacağız" şeklinde konuştu.Baba Kenan Keleş ise oğlu Alican’la gurur duyduğunu söyledi. İşçi emeklisi maaşıyla 4 çocuk büyütüp okuttuğunu belirten Keleş, çocuklarına hiçbir zaman haram lokma yedirmediğini ve bunun mükafatını da fazlasıyla aldığını söyledi. Çocuklarından birisinin PDR öğretmeni, bir diğerinin tıp 5’inci sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Keleş, Alican ve diğer çocuklarının vatana, millete, devletine, dinine yararlı fert olması için dua ettiğini söyledi.

Bakmadan Geçme