LYS'nin ilk oturumu tamamlandı

ÖSYM tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ilk oturumu LYS-4 bugün tamamlandı. Sınav sonrası değerlendirmelerde bulunan öğrenciler, en çok tarih ve felsefe sorularında zorlandıklarını söyledi.

ÖSYM tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) ilk oturumu LYS-4 bugün tamamlandı. Sınav sonrası değerlendirmelerde bulunan öğrenciler, en çok tarih ve felsefe sorularında zorlandıklarını söyledi.

Milyonlarca üniversite adayının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı LYS-4 Sosyal Bilimler oturumu 12.15’te sona erdi. LYS-4’te Tarih, Coğrafya-2, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testlerini cevaplayan adaylar kolay bir sınav geçirdiklerini söyledi.

Sınavın beklediğinden iyi geçtiğini belirten Gülben Bektaş ”Ben sayısalcı olduğum için klasik sorularda zorlandım, coğrafya ve tarih onlardan biriydi daha önce görmediğim konulardı ama ben sayısalcı olduğum için bu konuların hiçbirine çalışmamıştım ve denemek için girmiştim ona rağmen beklediğimden iyi geçti” dedi .Okul öncesi öğretmenliği okumak isteyen İrem Nur Bural “Sınav kolaydı, çalıştığım yerlerden çıktı sorular. Ezber soruları olduğu için en çok tarihte zorlandım” dedi. Sınavın kolay olduğunu söyleyen Müslüm Üzümlü de “Sınavım kolaydı, iyi geçti. Zorlu olan bölüm Felsefeydi. Emeğimin karşılığını alacağımı düşünüyorum” diye konuştu .Sınavın zorluğundan bahseden Mert Hacıoğlu ise “Sorular beklediğim ve çalıştığım yerlerden çıkmadı. Mantık ve tarih konuları beni bir hayli zorladı. Neresini düşüneceğim hakkında bir fikrim yok bir kazanayım önce” diye konuştu.

Bakmadan Geçme