Magiccel.net Virüsten Koruyan Maske

Çin'in wuhan kentinde meydana gelen ve bir sürü insanın ölmesine sebep olan Coruna virüsünün paniği ve ölüm korkusu Türkiye’ye ulaştı. Özellikle de çin halkının çok sık bir şekilde ziyaret ettiği kentlerin başında gelen İstanbul’da vatandaşların toplu taşıma araçlarında ve diğer sosyal alanlarda, sokaklarda maske takmaya başlamaları artık kaçınılmaz oldu.

Yaygın Olarak Kullanılan Maskeler

İnsanların normal gündelik hayatlarında toz ve duman’dan korunmak amacıyla taktıkları maskeleri coronavirüs gibi salgın ve ölümcül olan hastalıklardan koruyup koruyamayacakları ile ilgili tartışmalar sürmektedir.

Bu sinsi hastalığın korkusundan özellikle de İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin hemen her tarafındaki insanlar maske ile dolaşmaya başladılar. İstanbul başta olmak üzere bütün toplu taşıma araçlarımda ve diğer kalabalık yerlerde insanlar maske ile gezmek zorunda olduklarını belirtmektedirler.

Corona Virüsü Damlacık Şeklinde Bulaşır?

Magiccell.net virüsten koruyan maske ile ilgili olarak klinik mikrobiyoloji uzmanlarının yapmış oldukları açıklamalara göre vatandaşların genel itibariyle toz maskeleri taktıklarını ve bu durumun kendilerini Corona virüsü salgınına maruz kalmalarına mani olamayacağını ifade etmektedirler.

Özellikle de solunum yolu enfeksiyonları, damlacık ve solunum yolu ile bulaşma özeliği göstermektedir. Tam bu noktada hastaya iki tür izolasyon yani korunma yöntemi uygulamaktadır.

Solunum yolu izolasyonu yöntemi, havada asılı bulunan mikroorganizmaların önlenmesinde kullanılmaktadır. Örneğin kızamık ve tüberküloz gibi.

Bahsi geçen mikroorganizmalar birey hapşırdığında ortamda kalmaktadır. Bunun izolasyonu daha farklılık göstermektedir. Bahsedilen virüs ise damlacık yolu ile bulaşmaktadır.

Aynı şekilde soğuk algınlığı ve grip gibi virüslerde Corona virüsü gibi damlacık seklinde kişiden kişiye bulaşmaktadır. Birey, hapşırdığı zaman ya da öksürdüğü zaman bu virüsler havada asılı kalmaz direk yere düşer. Kişiler birbirlerinden bir metre kadar uzak durduklarında virüs kişiden kişiye bulaşmaz.

Piyasada normal fiyatlardan satılan ve burnu açıkta bırakan maskeler bireyleri virüslerden %35 oranında koruyabilir. Cerrahi maskeler ile ilgili korunma rakamı yüzde yetmişe kadar yükselmektedir. Özellikle de 0 korunma yöntemi diye bir şey mümkün olmamakla beraber, sağlık çalışanlarının solunum izolasyonunda kullandıkları N95 modeli maskeler kullanılabilir.

Bu maskelerin piyasada satış fiyatı genel itibariyle 20 TL ile 400 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Maske Satın almak için https://www.magiccell.net/ web sitemizden medikal ve eczanelere toptan satış yapılmaktadır.
Bir başka izolasyon yöntemi ise temastır. Bir birey elinee öksürdüğü zaman bir başkası ile tokalaştığı anda virüs mukozalardan kişiler arası geçiş yapmaktadır. Bu durumda el hijyeni ön plana çıkmaktadır.

Sosyal Ortamlardan Uzak Durmak

Özellikle de havalimanlarında, turistik bölgelerde ya da toplu taşıma araçlarında maske kullanılması tavsiye edilmektedir.

Temas Kurmaktan Kaçınmak

Piyasada bulunan en iyi maskelerin bile % 70’ten fazla koruma özelliğinin olmadığını belirten uzmanlar, çoğu maskelerin ağız ve burnu kapatmadığını ve toz maskelerinin ise %5 ila oranında koruma özeliği taşıdığı belirtmektedirler.

Salgın hastalıkların korunmasında vatandaşların kullanabilecekleri en garanti uygulamalar içerisinde enfeksiyonu bulunan kişilerden uzak durmak ve toplu taşıma araçları da dahil olmak üzere sosyal ortamlarda diğer bireyler ile bir araya gelmekten kaçınmak gibi uygulamalar faydalı olacaktır.

Özellikle de gerek eldiven gerek maske takılması uygulamasından önce uzmanların da belirtmiş oldukları gibi en az 20 saniye boyunca ellerin bol sabunlu suyla yıkanması işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve sonrasında maske kullanımının daha fazla fayda sağlayacağını belirtmektedir.

Kullanılacak olan maske, genel itibari ile ağız, burun, kulak gibi organları tamamen kapatacak şekilde dizayn edilmeli ve bu şekilde kullanıma sürülmelidir.

Piyasada kullanılmakta olan maskelerin korunma özellikleri en fazla %30 olarak belirlenmektedir. Bu nedenle bireylerin maske kullanmadan önce maskeler arası bir piyasa araştırması yapmak, fiyat aralıklarına bakmak, koruyucu özelliklerini kıyaslamak gibi kriterleri gerçekleştirdikten sonra hangi maskeyi kullanacaklarına karar vermeleri kendileri ve hayatları açısından çok fazla önem taşımaktadır.

Magiccell Maske Özellikleri
Üst düzey antimikrobiyal olarak geliştirdiğimiz hidrojeller içine immobilize edilmiş bitkisel özlü yüz maskesi tasarımı ve bilimsel çalışmaları aylar öncesine dayanmaktadır. Buradaki amacımız enfekte hastalarla teması olan sağlık personelin veya diğer kişi ve kişilerin enfekte olma riskini ortadan kaldıran bir bariyere sahip maske üretimidir. Bu doğrultuda bu ürün tasarlanırken yapılan çalışmalar bitkisel uçucu yağlar, biyouyumlu hidrojeller ve biyouyumlu polimer  yapılar kullanılarak gerçekleştirildi.
Piyasada bulunan NonWoven kumaşlardan elde edilen klasik maskeler  bu amaçtan çok uzak durumdadır. Geliştirilen yeni ürünle 3 katmanlı NonWoven kumaş kullanıldı. Orta katmanda kullanılan kumaş emme özelliği yüksek ve emdiği sıvıyı tutma özelliği olan bir tür tercih edildi. Diğer iki katmanda kullanılan kumaş emme ve tutunma özelliği zayıflatılmış bir tür kullanıldı. Bu amaçla mikro organizmaların bu yüzeyde tutunması minimize edilmiş olup, bu kısımdan iç tabakaya geçen mikro organizmaların ise burada kullanılan hem NonWoven kumaşın özeliğinden hemde kumaş emdirilen doğal bitkisel özlü mix karışım sayesinde burada tutunarak hiçbir şekilde iç kısma hareket edemeyecektir.
Ürünümüzde orta kısımda ki NonWoven kumaşa emdirilen ve tutturulan solüsyonun özelliği; doğal bitkisel uçucu yağlardan oluşan bir mix karışım kullanıldı. Bu çözelti içerisinde kullanılan bileşenler hem Web of Science yayınlanan makalelerde hem bu konuda yapılan doktora ve yüksek lisans tezlerinde hem de eski çağlardan beri sağlık alanında kullanıldığı ve  kimyasal içeriğinin  Anti bakteriyel, Anti fungal ve Anti viral  özelliklere sahip olduğu ve bilim insanları tarafından faydaları ispatlanmıştır. Doğal bitkisel ve biyo uyumlu olması insanlara ve hayvanlara tarafından hiçbir yan etkisi olmadığı literatürde kanıtlanmıştır.
Bu uçucu yağ mix i polimer bir yapıyla çapraz bağlanmış ve bu polimer yapı biyo uyumludur. İkinci katn-man olarak deniz yosunlarından elde edilen bir hidrojel kullanılmıştır. Üçüncü katmanda ise deniz kabuklularından elde edilen bir hidrojel kullanılmıştır. Bu katmanlarda anti mikrobal özelliktedir. N-Kapsül tekniği kullanılmıştır.
Sonuç olarak bu tarz da piyasada muadili olmayan 24 saat  süre ile etkin koruma saylayabilecek üst düze Antimikrobiyal bir maske geliştirildi. Sonuç olarak geliştirdiğimiz üst düzey maskemizin bilimsel olarak ta testleri İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından test edildi ve onaylandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme