Mahallelerde Mezarlık Taraması Yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve kırsal mahallelerde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait alanlarda mezarlık yeri tespit çalışmalarına başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve kırsal mahallelerde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait alanlarda mezarlık yeri tespit çalışmalarına başladı.
Kent genelinde defin işlemlerinin daha sağlıklı yapılması ve mezarlıkların korunup, yeşil alanlara dönüşmesi için tarama çalışmaları yapıyor. 
Vatandaşlarımız memnuniyetle karşılıyor.
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Osman Gönültaş, bazı açıklamalarda bulundu. Çalışmalara Dutlu mezarlığından başlanıldığını belirten Gönültaş, “Tüm mahallelerdeki mezarlıkların mülkiyetini belediyemize ait olduğu ve bununla alakalı tabelalarımızı koyarak,  yer tahsisi ile ilgili olarak daha önce hazine ve mera alanı ve mezarlık alanı olarak kullanılan yerlerin yer tespitlerini Harita Mühendisimiz ile birlikte yapıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda, mahalle muhtarları ve ihtiyar heyeti, mahalle sakinleri ile yerinde incelemeler yaparak istişarelerde bulunuyoruz. Yer tahsisi konusunda hayırseverler büyükşehir belediyemizin yanında olduklarını kendi arazilerini hayır işlerinde rızaları doğrultusunda belediyemize bağışlama noktasında mutluluk duydukları belirtiler. Bu da mahallelerde yapacağımız çalışmalar noktasında işlerimizi kolaylaştıracaktır” dedi.
13 ilçede çalışma yapılıyor
Bu çalışmaların 13 ilçede yapılacağını vurgulayan Gönültaş, “Mezarlık alanı olarak kullanılacak yerlerin tahsisi konusunda Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı ile koordineli bir şekilde çalışma yürütüyoruz. Tapuda niteliği hazine ve mera alanı olarak bilinen yerlerin talebi ve tahsisi konusunda Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı ile gerekli yazışmaları yaparak süreci daha seri bir şekilde sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken Yol Alt Yapı ve Koordinasyon Başkanlığına ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlığına, Fen İşleri Daire Başkanlığımıza ve Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığımız ile ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Bütün mahallelerimizin mezarlıklarını güzelleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Desteklerini esirgemeyen bütün daire başkanlıklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 
Gönültaş son olarak, Büyükşehir Belediyemize ait mezarlık alanı dışına defin işlemi gerçekleşmeyecektir. Hayırseverlerimiz başlatmış olduğumuz bu uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getirip teşekkür ediyorlar. 

Bakmadan Geçme