Malatya'da 7 FETÖ sanığına hapis cezası

 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yargılanan 7 sanığa 1 yıl 6 ay ile 7,5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davalarda yargılanan 7 sanık, 1 yıl 6 ay ile 7,5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen karar duruşmalarına, tutuksuz yargılanan Elif Gök, Emre Yücekaya, Halil İbrahim Teke, Ali Özdemir, Emrah Can, B.İ. ve Ö.Ö. ile avukatları katıldı.

Üzerlerine atılı suçları kabul etmeyen sanıklar, beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların örgütsel faaliyetlerde bulunduklarını, Bank Asya'ya para yatırdıklarını, örgüte yakın derneklerle bağlantılarının bulunduğunu ve bazılarının "ByLock" kullandıklarını belirtti.

Savcı, sanıkların haklarındaki tanık beyanları ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Gök'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıl, Yücekaya, Teke, Özdemir ve Can'a ise aynı suçtan 6 yıl 3'er ay, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan sanık B.İ'ye 2 yıl 1 ay, Ö.Ö'ye ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Bakmadan Geçme