Malatya'da hastalara robotik yürüme cihazıyla tedavi hizmeti

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yürüyemeyen veya yürüme kısıtlılığı olan hastalara robotik yürüme cihazıyla tedavi hizmeti verilmeye başlandı.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, robotik yürüme cihazı yürüyemeyen veya yürüme kısıtlılığı olan hastaların tedavisinde kullanılacak.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Kelleş, cihaz ile yapılan tedavilerde hastalara yürüme hissi verildiğini belirtti.

Nörolojik veya ortopedik nedenlerden dolayı yürüme kaybı olan hastaların tedavisinde cihazın kullanıldığını kaydeden Başhekim Kelleş, "Cihazla kas kitlesi kontrol edilerek, vücut kitleyi koruyarak, hastalara yeniden, yürüyor hissi vermek suretiyle motive ediyoruz. Yapışan tedaviyle hastaların yeniden yürümesini amaçlıyoruz. Son yıllarda umut verici bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Robotik yürüme cihazı, travmatik beyin ve omurilik yaralanmaları, inme, nörolojik veya ortopedik nedenlerden kaynaklanan yürüme yeteneği kaybının, tekrar kazanımı için kullanılan bir sistem." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme