Malatya'da Hemşireler Haftası kutlanıyor

Türk Hemşireler Derneği Malatya Şubesi tarafından Hemşireler Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'ne çelenk sunumu gerçekleştirildi. 
Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası Malatya'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Buradaki törende ilk olarak Türk Hemşireler Derneği Malatya Şubesi tarafından anıta çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından konuşan Türk Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Gülsen Kılıç, bu hafta da hemşireliğe ve sağlık hizmetlerine ilişkin sorun ve gelişimlerin gündeme geldiğini belirterek, "Dünya Hemşirelerini temsil eden, Uluslararası Hemşireler Konseyi her yıl olduğu gibi bu yılda, tüm hemşirelerin tek ses olması için ortak bir tema belirlemiştir. 2019 yılının teması 'Hemşireler: Herkes için Sağlık Hedefine Ulaşmada Öncü Bir Ses' olmuştur. Ülkemizde de pek çok kurum Hemşireler Günü programlarına bu temayı ele almıştır. Temada, bilinen ve bilinmeyen hastalıklar, epidemi ve pandemiler, bulaşıcı olmayan hastalıklar, değer temelli sağlık hizmetleri, göçmen sağlığı, ruh sağlığı ve iyilik hali, şiddetin sağlık bakımına ve bireylere etkisi, küresel sağlık sorunları ele alınacak" şeklinde konuştu. 
Hemşirelerin yaşadığı sorunları da dile getiren Kılıç, "ICN’nin 2019 teması kapsamında küresel sağlık sorunların önlenmesinde ve çözümlenmesinde, birey, aile ve toplum için sağlık hedefine ulaşmada öncü bir ses olması beklenen hemşirelerin, önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Bu bağlamda sağlık hakkı, hem toplum, hem toplumun her bir üyesi hem de toplumun bir üyesi olan biz hemşireler için geçerlidir. Toplumun temel hakkı olan sağlığa kavuşması, nitelikli ve güvenli bakıma erişmesi ancak, sağlık çalışanlarının olumlu çalışma ortamları ile mümkündür. Güvenli ve olumlu çalışma ortamı ise çalışanların politikaları etkileyebileceği, şiddetten uzak, gelişim, değişim için eğitime ve gerekli kaynaklara erişmenin mümkün olduğu, yeterli ücretin ve kabul edilebilir özlük hakların sunulduğu ortamlardır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme