Malatya'nın 919 uncu Fetih Günü Kutlu Olsun

Malatya'nın hiç işgal edilemediğini belirten Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer Anadolu'nun Anayurt olduğu 1071 Malazgirt Zaferiyle birlikte Malatya'nın 1101 tarihinde fethedildiğini ve sonrasında da tarihinin hiçbir döneminde işgal görmediğini belirtti.

Malatya’nın hiç işgal edilemediğini belirten Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer Anadolu'nun Anayurt olduğu 1071 Malazgirt Zaferiyle birlikte Malatya’nın 1101 tarihinde fethedildiğini  ve sonrasında da tarihinin hiçbir döneminde işgal görmediğini belirtti.
Malatya’nın Türklerin himayesine geçtiği andan bugüne kadar geldiği noktayı  kademe kademe incelememiz,araştırmamız ve bunu bütün dünyayla paylaşmamız lazım diyen Başkan Zafer “ Malatya tarihi ve geçmişi ile medeniyetlerin beşiği olmuş bir şehir. Seyyid Battalgazi ,Mevlana'nın hocası Sadreddin Konevi'nin doğduğu şehrin,Niyazi Misri’nin öğrencisi Cevat Paşa'nın ve Fethi Gemuhluoğlu'nun varolduğu bir şehrin tarihini canlı tutmak gerekiyor. 
Bugün şöyle bir dönüp baktığımızda Malatya’mızın bu şanlı tarihini bütün dünyaya duyurmak gerekirken, hatırlanmaması ve sempozyumlarla, konferanslarla, çeşitli organizasyonlarla geleceğin kuşaklarına tanıtılmaması ve taşınmaması üzücü bir durum.
Danişment Gazi  bizim bir değerimiz , geçmişimiz,tarihimizdir. Biz kendi değerlerimize sahip çıkmadığımız sürece, kendi öz değerlerimize, bizden olan değerlerimize sahip çıkmadığımız sürece bu toprakların yıllardır işgal görmemesi için üstün mücadele ortaya koyan ceddimize de maalesef layık olamayacağız.
Malatya ülkenin geleceğini inşa etme noktasında son derece önemli şahsiyetler yetiştirmiştir. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, İsmet İnönü, Niyaz-i Mısri gibi değerlerimiz var. İbnü’l Arabi bizim bir değerimiz ,çünkü gelip burada kalmış, Ebul Fereç  tarihini yazan zat bizim değerimiz fakat bu kitabın hala çevirilmemiş olması bizim bir ayıbımızdır. Ne kadar değerimiz varsa ortaya çıkarmalıyız ki Malatya resmi ortaya çıksın.
Malatya’nın hak ettiği tarihi değerini bulması umudyla 919 uncu Fetih yılını kutluyorum ve bugüne kadar bu topraklarda emeği geçmiş ve hayata göçmüş olan ceddimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Malatya’lı olup ya da Malatya’da yaşayan herkesin şanlı tarihimize hakim olmalarını yürekten diliyorum.

Bakmadan Geçme