Malatya Valiliği Standı Tanıtım Günlerinde İlgi Odağı Oldu

11-14 Ekim tarihlerinde İstanbul Yenikapıda MADEF tarafından organize edilen 'Malatya Tanıtım Günleri' yoğun ilgi topladı. 

Gerek İstanbul’da yaşayan Malatyalılar gerek İstanbul’da yaşayan diğer illerden vatandaşlarımız, Malatya kültürü, kayısı ve kayısı ürünleri, yemek kültürünü inceleme fırsatı yakaladılar.
Tanıtım günleri süresince Valiliğimizce açılan stant, gelen misafirlerin ilgisini oldukça çekti.  Malatya’nın tarihi dokusunu göz önüne seren Arslantepe ile ilgili resim, figür ve Arslantepe işlemeli tanıtım ürünleri ile Hekimhan Taşhan’da bulunarak çözümlemesi yapılan “Barış İçinde Birlikte Yaşama Belgesi” ve Malatya yemek kültürünün sergilendiği standa katılanlar yoğun ilgi gösterdi. 
Stantta yer alan Malatya kahvaltı-öğle yemeği- akşam yemeği ve Malatya Çerez sofraları binlerce kişinin hatıra fotoğrafı çektirdiği nadide yerlerden biri oldu. Ayrıca unutulan Malatya yemeklerinden; Yarmacalı Pilav, Yoğurtlu Gendime Çorbası, Yavandan Ispanaklı İçli Köfte, Yavandan Yumurtalı Kebap ile Kayısı Çekirdeği Unu ile Yapılan Malatya Kurabiyesi, Tereyağlı Kayısı Tatlısı ve Tandır ekmeği ikramı yapıldı. 
Standı ziyaret eden konuklara Malatya’nın tarihi ve doğal güzellikleri ile kayısı fotoğraflarının yer aldığı duvar ve masa takvimi dağıtıldı. 

Bakmadan Geçme