Mastöb Kongresi'nde Adil Gevrek Güven Tazeledi

Merkezi İstanbul'da bulunan Malatya Sivil toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) ün genel kurulu bu gün İstanbul'da yapıldı.

Sunuculuğunu Tv programcısı Ali Karadeniz'in üstlendiği Malatya sivil toplum örgütleri birliği olağan genel kurulunda yeniden seçilen Adil Gevrek bir dönem daha Mastöb'ün Başkanlığını yapacak. 
Kısa süreli sözlü tartışmaların yaşandığı Genel Kurulu’nda zaman zaman tansiyonlar yükseldi ve bazı isimler salonu terk etti.
DİVAN BAŞKANLIĞINI FEHMİ İLHAN YAPTI
İstanbul Bağcılar Güneşlide bulunan Wyndham Grand otelde düzenlenen Mastöb genel kurulu kongresinde başkan Adil Gevrek yanı sıra Av. Abdullah Eraslan"da adaylığını koyarak kongre yarışında yerini aldı. Verilen önergelerde iki divan başkanlığı teklif geldi. Adil Gevrek taraftarlarının verdiği teklif oy çokluğu ile kabul edilirken Divan başkanlığına Fehmi İlhan, üyeliklere Halim Bölükbaşı, Rabia Karaköse, Mahmut Ali kaşifoğlu seçildi. 
AÇILIŞ KONUŞMASINI ADİL GEVREK YAPTI
Kahvaltı sonrası açılış konuşması yapan başkan Adil Gevrek "Mastöb'ün yapmak istediği birlik bereberliği korumak kardeşliği pekiştirmektir. Malatyanın Kurucu başkanı Ahmet Karaaslan ve Bekir Alyüz'e teşekkür ediyorum. Bu güne kadar emek vermiş herkese canı gönülden teşekkür ederiz. Malatya'da 60'a yakın ilin temsilcisini Malatya da ağırladık. Malatya sivil toplum örgütlerinin büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu herkese gösterdik. Bize destek veren herkese canı gönülten teşkekür ediyoruz. Sivil toplum örgütlerini bir çatı altında topladık. Kızılay kampanyası ile rekoru kırdık. Bu hayırlı bir hizmetti. Ülkemiz adına öncü bir hizmetti. Mastöb çıtasını yükselterek tüm Malatya derneklerini bir çatı altında toplamaya çalışıyoruz. Güçlü bir Malatya güçlü sivil toplum örgütünü kurmaya çalışıyoruz. Malatyanın değerlerinede sahip çıkmamız lazım. Sivil toplum örgütlerinin Malatyaspora çok büyük emekleri var. Malatyamızın markası olan Yeni maltyasporuda süper lige çıkardık. Sivil toplum gücünü buradada hissettik. Malatyanın tüm düşüncelerinin bir olması lazım."dedi. 
MASTÖB YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Yenimalatya spor başkanlığı görevinin zor olduğunu ancak Mastöb yönetiminin özverili çalışması ile kendisini aratmadıklarını kendilerine canı gönülden teşekkür eden Adil Gevrek "Burası hizmet etme yeri buranın kapısı sonuna kadar açıktır. Diğer adayımız Abdullah başkanı tanırım, Malatya sevdalısıdır. Diğer insanlar Kongreden kongreye seçimden seçime gelerek olmaz. Dernekleri iyi bilmek lazım" gerektiğini dile getirdi. Aday olmasından dolayıda teşekkür etti. kazanan Mastöb, kazanan Malatya, kazanan ülkemiz olmalı diyerek selamlama konuşmasını bitirdi.
ERASLAN; MALATYA İÇİN YAPILACAK ÇOK EKSİK VAR
Adaylardan Av. Abdullah Eraslan konuşmasında " Her zaman Malatya adına kim hizmet edecekse sonuna kadar arkasındayız. Mastöb projelerinde eksiklikler var. Malatyanın projelere ihtişyacımız var. Malatya kaysısı dünyanın % 75'ini karşılıyor. Kayısı okulu açmamız lazım. halkımızı eğitelim. Pazarımız dışarısı olduğundan Avrupa standartlarına uygun üretmemiz lazım. diyerek Marka Şehir Malatya olunması için çalışmaları önerdi. İkinci üniversiteyi ve Malatya için yapılacak birçok eksiklikleri gündeme getirdi. Konuşması sonunda adaylıkdan çekildiğini dile getirdi. 
Kongrede yapılan açık oylamada MASTÖB Başkanlığı’na Eski Genel Başkan Adil Gevrek yeniden seçildi. 
HİÇ BİR PATİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ
Kongre sonunda yeniden başkan seçilen Adil Gevrek teşekkür konuşmasında " Av. Abdullah Ersaslan'a teşekkür ederek ileri dönemde kendilerinin fikirlerini her zaman dikkat edeceklerini kendisinin Malatya sevdalısı olduğunu çok iyi bildiğini, kendilerinin hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiyenin Cumhurbaşkanı olduğunu saygı duyulması gerektirğini ifade etti. Başkan Adil Gevrek herkesin derdinin Malatya olduğunu dile getiriken kültür merkezi yapımı için çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi. 
Malatya dernekler federasyonu başkanı Yılmaz Durmuş ve adaylıkdan çekilen Avukat Abdullah Eraslan başkan Adil Gevrek'i ilk tebrik edenler oldu. 
KONUŞMACILAR GÖRÜŞLERİNİ BİLDİRDİ
Kongre seçim öncesi Mastöb raporlarını Av. Özge Özçelik ve Mastöb kadın kolları başkanı Canan Altuntaş okudu. Söz alan konuşmacılar çalışmalar hakkındaki görüşlerini bildirdi. Mastöb başkan vekili Hamza Boztepe'de konuşmasında kendi dönemlerinde mülk aldıklarını yeni dönemdede Külliye niteliğini taşıyacak yeni bir yer kazandıracakları müjdesini verdi. 
Kongreye Madef Malatya dernekler federasyonu başkanı Yılmaz Durmuş, Yeni Malatyaspor kulübü 2. başkanı Aziz Yalçınkaya, Miad başkanı Yunus Akdaş, Pütürge derbnekler federasyonu başkanı Cihan Akköse , Malatya Konfederasyon başkanı Aziz Damar, Pütürge Arıtoprak Dernek Başkanı Yusuf Canbay, Akçadağ dernek başkanı Nazife Özdemir, Küçükçekmece Malatyalılar dernek başkanı Mustafa karakaş, Rıka dernek başkanı Hasan Arıkbuğa, Doğanyol dernekler birlik başkanı Uygun Öztürk, Şiro Zarota dernek başkanı Hüseyin memiş, Pütürge Malatya Pürütge Tatlıcak dernek başkanı Zeki Keklik, Pütürge Hüsükuşağı dernek başkanı Yusuf Usul, Dilek dernek başkanı Ali Karadoğan, Dünya malatyalılar gazeteciler dernek başkanı Muzaffer Tunç, Mardin marmara dernekler federasyon başkanı Fuat Bodur, futbolcu Menejer Manadou, Sanatcı Selahattin Alpay, Genç Mastöb başkanı Bilal Elmas, Söğütlü dernek başkanı Nusret Akpolat, Avcılar dernek başkanı Adnan Çoban , Gazeteci Mustafa Akbaba, Mehmet Tokgün, Hasan Selçuk, ve çok sayıda Malatyalı katıldı.
AV. ABDULLAH ERASLAN ADAYLIKTA ÇEKİLDİ
Listesini geri çeken ve adaylıkdan çekilen Av. Abdullah Eraslan ve yönetimi aralarında uzlaştıktan sonra her iki taraf birbirlerine sarılarak işi tatlıya bağladılar. 
Kongre sonunda yeni yönetim ve katılımcılar fotograf karelerine yansıyarak birlik beraberlik mesajı verdiler. 
Mastöb yeni yönetim kurulu
Başkan Adil Gevrek, 
ASİL YÖNETİM KURULU : 
Hamza Boztepe, Hasan Karakuş, Ahmet Güler, Selahattin Alpay, Hasan Arıkboğa, Yusuf Canbay, Özge Özçelik, Nazife Özdemir, Mustafa Karakaş, Cihan Akköse, Mehmet Yalçınkaya, Murat Kılıçkurtaran, Bilal Elmas, Ramazan paşahan, Ali Özcan, Hacı Bayram Okumuş, Fikri Menteş, Mehmet Çoşer, Turgut Koç, Serdar Ökten, Yusuf Usul
YEDEK YÖNETİM KURULU ; 
Halim Bölükbaşı, Nevzat Gültekin, Yaşar Yaman, Halil Alabay, Ömer Adıyaman, Ramazan Gökdemir, Devran Yalçınkaya, Metin Akyüz, Şemsetrtin Motor, Mehmet Ayhan, Genç Osman Kemal Turan,
DENETLEME ASİL ÜYELER : 
Osman Gören, Celalettin Özyavuz, Ramazan Tozal, Erdal Tunç, Özgür Özçelik, 
DENETLEME YEDEK ÜYELER; 
Basri Düzenli, Ahmet Ayhan, İbrahim Balcı
DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELER; 
Fehmi İlhan, Rabia Üçtepe Karaköse, Mehmet Erdoğan, Hasan Kocabey, Ahmet İlbak
DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELER : 
Ahmet Gökduman, Metin Demirkaya, Kasdım Göktürk,
SİCİL KURULU ASİL ÜYELER :
İbrahim Bozkurt, Önal İnaltekin, Canan Altuntaş, Ali Karadoğan, Ramazan Demir
SİCİL KURULU YEDEK ÜYELER: 
Cumali Taner, Mustafa Bahadır, Mehmet Gencer

Haber ve Foto Ferhat Göcer

Bakmadan Geçme