Mersinliler Yeni Sahil Bandında Yaz Akşamlarının Keyfini Çıkarıyor

Mersin Büyükşehir'in Mersin'i sahil şehri kimliğine yakışır hale getirmek için ödüllerle taçlandırdığı sahil projeleri vatandaşlardan takdir topluyor.

Mersin’in 375 kilometrelik sahil şeridinde başlattığı dönüşümlerle Mersin sahillerini standardı yüksek, modern ve nezih hale getiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları denizle buluştururken, oluşturduğu yeni sosyal alanlarla vatandaşları sahile çekiyor.
Yapılan çalışmalarla adeta yeni bir kimlik kazanan Mersin sahillerinde vatandaşlar, günün her saatinde kesintisiz aktivitelerle buluşuyor.
 “Artık saat kaç olursa olsun gönül rahatlığıyla sahilde yürüyebiliyoruz”
Yenilenen Mersin sahillerinden son derece memnun olduklarını ve kadın olarak rahatça sahile gelip yürüyüş yapabildiklerini ifade eden Halenur Paksoy, “Buraları son zamanlarda çok beğenmeye başladım. Yeni ışıklandırmalar yapıldı. Önceden buralar hem karanlıktı hem de pek tekin değildi. Sahilde arkadaşlarımla yürürken epey zorlanıyorduk. Ama son zamanlarda yeni ışıklandırmalar ve işletmeler yapıldı. Artık saat kaç olursa olsun gönül rahatlığıyla çıkıp yürüyebiliyoruz. Çok güzel oldu. Gayet memnunuz. Belediyemize her şey için teşekkür ediyoruz” dedi.
“Önceden sahile inmek bana riskli geliyordu”
Geçmiş yıllarda sahilin tekinsiz yer olarak akıllara kazındığını ve sahile inmekten çekindiklerini söyleyen vatandaş Ferhan Kök, “Daha önceden hiç sahile inmiyordum. Çünkü sahil bana çok riskli geliyordu. Işıklandırmalar yapıldıktan sonra daha iyi oldu. Artık daha güvenilir hale geldiği için yürüyüş yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.
“Sahil cıvıl cıvıl hale geldi”
Mersin sahillerinin yeni projelerle daha güvenli bir yer haline geldiğini belirten Aydan Arı, “Ben bir yıldır sahile inmiyordum. Sahilin yeni hali daha güzel oldu. Eskiden burada başıboş köpekler falan dolaşıyordu ve bazı insanlar bankları söküyorlardı. Sahiller şimdi daha güvenli ve cıvıl cıvıl hale geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sahip olduğu doğal güzelliklere projeleri ile yeni güzellikler ekleyerek Mersin’in potansiyelini yükselten Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sahil düzenleme çalışmalarından vatandaşlar oldukça memnun. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin aralıksız olarak sürdürdüğü çalışmalar tamamlandığında, Mersin’in sahil şeridinin en güzel şekilde kullanımı sağlanmış olacak
 

Bakmadan Geçme