MGC Özlem ve Minnetle Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümünde onu saygı, minnet ve özlemle anıyoruz' dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yayınladığı mesajda "Dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran büyük önder, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümünde onu saygı, minnet ve özlemle anıyoruz" dedi.
 
MGC Mesajında ayrıca "Aramızdan ayrılışının üzerinden 82 yıl geçmesine rağmen hala Büyük Önder Atatürk, her geçen yıl aranan lider olduğu her 10 Kasımlarda görülmektedir. Saat 09.05'de yapılan saygı duruşuyla ayağa kalkılarak anılan bir başka lider de yoktur. Kurtuluş Savaşında vermiş olduğu mücadele tüm dünya da takdir edilirken, kurduğu Türkiye Cumhuriyet'i de oluşturduğu ilkeleriyle, 82 yıl geçse de en önemli değer olduğunu  göstermiştir. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğe de ışık tutan 'Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir' sözünü de göz önüne alarak, onun ilkelerini geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda binlerce şehit verdiğimiz vatanımıza ve bağımsızlığımıza her şart altında sahip çıkmalıyız. Bu nedenle, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu ve İstiklal Savaşımızın Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme