'Milli Birlik ve Kahramanlık' konulu kitap okuma yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Muş'ta düzenlenen 'Liseler Arası Milli Birlik ve Kahramanlık' konulu kitap okuma yarışmasının finali yapıldı.Tarık Buğra'ya ait 'Küçük Ağa' ve Beydaba'ya...

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Muş’ta düzenlenen ’Liseler Arası Milli Birlik ve Kahramanlık’ konulu kitap okuma yarışmasının finali yapıldı.

Tarık Buğra’ya ait ’Küçük Ağa’ ve Beydaba’ya ait ’Kelile ve Dimme’ adlı kitaplarını okuyan öğrenciler, birincilik için sınava tabi tutuldu. Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen sınava ilçe birincisi olan öğrenciler katıldı. Yarışmada birincilik ve ikincilik Muş okulları arasında paylaşılırken, Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Süheyla Demir 65.00 puanla üçüncü oldu.

Muş’ta il üçüncüsü olan öğrenciyi, idareci ve öğretmenleri ile birlikte makamında kabul eden Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, başarılı öğrenciyi altın ile ödüllendirdi. Kaya, öğrencinin azim ve gayretini takdir ettiklerini belirterek, "İlçemiz açısından gurur verici bir başarı olmuştur. Bu başarısından dolayı öğrencimizi candan tebrik ediyorum. Bu başarıda emeği geçen Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve işin öznesi olan öğrencimizi bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.Ödül verme programında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Yeşilbudak, Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dinçer İbek, Müdür Yardımcısı Kevser Coşkun Ay ile yarışmada il üçüncüsü olan Süheyla Demir isimli öğrenci hazır bulundu.

Bakmadan Geçme