Minderde hedef Sofya'yı aşmak

İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı, Samsun'da yapılacak 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda kendi madalya rekorunu kırmayı hedefliyor.

İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı, Samsun’da yapılacak 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda kendi madalya rekorunu kırmayı hedefliyor.

Türkiye’nin 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda en iddialı olduğu branşlardan güreşte Deaflympics 2017 hazırlıklarında sona gelindi. Sofya’da düzenlenen Deaflympics 2013’te 1 altın, 3 gümüş, 6 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanan İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı, Samsun’da kendi rekorlarını geliştirmek istiyor.

İşitme Engelliler Güreş Milli Takım Antrenörü Rüstem Koyuncu, Deaflympics için beş aydır yoğun kamp programlarından geçtiklerini ifade etti. Kampın çok verimli geçtiğini belirten Koyuncu “Çok çalıştık, başarılı olacağımıza inanıyorum. İyi bir kadromuz var. Olimpiyatları en iyi neticeyle tamamlayacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

"Vatanım, memleketim için kazanmak istiyorum”

Geçtiğimiz yıl Tahran’da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası’nda 130 kilo grekoromen stilde altın madalya kazanan ve olimpiyatlarda ilk kez mücadele edecek olan milli güreşçi Oğuzhan Cemil Şimşek, başarmak için çok çalıştıklarını söyledi. Şimşek, “Vatanım için, memleketim için kazanmak istiyorum” dedi.

Deaflympics 2017’de güreş müsabakaları 21 Temmuz’da başlayacak. Yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecek kadro ise şöyle:

Antrenörler: "Necmi Gençalp, Rüstem Koyuncu, Mesut Zehir, İsmail Göze, Yusuf Gümüş, Necmettin Yılmaz, Halil Karacor, Ahmet Özak ve Temel Yaşar." Sporcular: "İlhan Çıtak, Oguzhan Cemil Şimşek, Celal Koçak, Muhammed Akdeniz, Kadir Kuş, Ahmet Talha Kacur, Seyfullah Karadeniz, Mustafa Dede, İsmail Hakkı Bostancı, Mehmet Ali Yiğit, Onur Arı, Ercan Gör, Oğuz Dönder ve Dursun Gözel."

Bakmadan Geçme