MORMAŞ'dan 10 milyon liralık yatırım

Battalgazi Belediyesi iştiraklerinden olan Malatya Orman Ürünleri ve Mobilya Tesisleri A.Ş (MORMAŞ), atıl durumda olan yaklaşık bin metrekare alanda Yeni Kapı Üretim Tesisleri kurdu.

Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, atıl durumda bulunan bin metrekare alanda Yeni Kapı Üretim Tesisleri’ni oluşturmak için MORMAŞ tarafından tüm makineler alınarak yaklaşık 10 milyonluk yatırım yapıldı.

Hem ekonomiye hem de 35 kişiye yeni iş imkanı sağlayacak tesislerde günde 100 kapı üretilecek.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tesiste yaptığı incelemenin arından yatırımın MORMAŞ'ın yaptığı karın bir sonucu olduğunu belirtti.

Şirketlerin bu son dönemde geriye ricat ettiği, sermaye kaybı ve konkordato ilan ettiği bir süreçte MORMOŞ gibi bir şirketin böyle bir yatırım yapması ve günlük 100 kapı üretmesinin çok önemli olduğuna değinen Başkan Gürkan, şunları kaydetti:

"Bu tesisler yaklaşık bir dönüm kapalı alan yerde bu hizmeti yürütüyor. Yani tüm bunları kümülatif olarak değerlendirdiğimizde yaklaşık 10 milyonun üzerinde bir yatırım söz konusu oluyor. Dolayısıyla şu son ekonominin sıkıntılı olduğu süreçte şirketlerimizin böyle yeni yatırımlarına girişmesinde bu şirketlerimizin ne kadar doğru dürüst yönetildiğini ve ne kadar ideal bir yönetimin olduğunun en temel göstergesidir. Bu tesislerimizin başta MORMAŞ şirketimize, Malatya'mıza, Battalgazi'mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Bakmadan Geçme