Muharrem Ayı İslam da Bir Takvim Başlangıcından Ziyade Ezeli Takdirin Hükmüdür

Uluslararası Diriliş Hareketi Gazi ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Zafer Muharem Ayı Mesajı Yayımladı.

20 Ağustos 2020 Perşembe günü hem Hicri Yılbaşı olacak hem de Muharrem ayı başlangıcı olarak idrak edilecek olması vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
İslam Aleminde bir çok olayın gerçekleştiği ancak Kerbela gibi de yürekleri yakan hadiselerin yaşandığı Muharrem ayının İslam aleminde önemli yerinin olduğunu vurgulayan Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer ,birlik ve beraberlik mesajları verdi. "Gelin Canlar Bir Olalım" Diyen  Başkan Zafer ,ülkenin birlik ve bütünlüğe İhtiyacının olduğunu söyledi.
Muharrem ayı ve orucunu tebrik eden Başkan Zafer , herkesin yolunun bir olduğunu ve İslam’ın Cenab-ı Allah'ın vahiy ile taşımış olduğu inançlar,değerler ve o değerleri insanlara ulaştıran iki cihan Sultanı Hz. Muhammed'in ve ehlibeytinin yolu olduğunu söyledi.
İslam’ın çağdaş bir din olduğunun altını çizen Mehmet Zafer, geçmişten bugüne din uğruna,bayrak ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna çok şehit verdiklerini, her dönemde değerlerimize saldıran , ülkemizi sıkıntıya sokmaya çalışan unsurlarla savaşmak zorunda kaldıklarını ve işte tam da bu nedenle birlik ve bütünlüğe ihtiyacımızın olduğunu vurguladı.
“Bu uğurda şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi ve ahirete göçmüş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum “ diyen Başkan Zafer “ Sevinçlerimizi birlikte çoğaltmak için birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz. Ecdadımızın emanet ettiği bu vatan topraklarında kavgalar,kinler geride kalmalı ve bir birimizin anlayışına saygılı olarak sevgi içerisinde yaşamalıyız. Hacı Bektaş-ı Veli hazretleri de 'Gelin canlar bir olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz' diyor. Bizler Hacı Bekraş-ı Veli’lerin, Mevlana Hazretlerinin,Yunus’ların yüreklerimize ektiği sevgi tohumunu kırmamalıyız, bir birimize yaslanarak daha güçlü bir birliktelikle bu sevgi tohumlarını yeşertmeli ve gelecek kuşaklara barışçıl,sevgi dolu bir ülke bırakmalıyız “ dedi.
Camiler gibi Cem Evleri de ibadet yerleridir diyen Başkan Zafer “Kıblemiz bir, Peygamberimiz bir, Kutsal Kitabımız bir, aynı mezarlığa defnediliyoruz ve aynı cenaze namazı kılınıyor. Bu ayrımcılığı yapmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz . Kerbela’da yaşanan acıları yüreğimizde en hazin bir şekilde yaşıyoruz. Allah yolunda ölüme giden canlarımız sayesinde bu gün dinimizi,değerlerimizi özgürce yaşıyoruz. Tekrar rahmet ve minnetle yad ediyor ve bu vesile ile mübarek Muharrem ayını en kalbi duygularımla kutluyorum  “dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme