Muhtarlardan Vali Baruş'a Ziyaret

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlama Komitesi üyeleri, Muhtarlar Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlama Komitesi üyeleri, Muhtarlar Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.
İdare ve Denetim Müdürü İsmet Timur, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Tünay, Battalgazi Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Yaşar Karataş, Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Ömer Sucu, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı A. Vahap Ortaç, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz, Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya ve Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Alaaddin Aktaş, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebeti ile Vali Baruş’u makamında ziyaret ettiler.
Önemli Olan Vatandaşla Devlet İlişkisinin Sağlıklı Kurulması
Vali Baruş, tüm muhtarların “19 Ekim Muhtarlar Günü” nü kutlayarak başladığı konuşmasında “Sizlerin de yardımıyla vatandaşımıza en iyi hizmetleri götürmek, vatandaşımızın yüzünü güldürmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Sizlerin burada emekleri büyük, mahalle halkımızın nabzının tutulmasında, vatandaşlarımızın sorunlarının aktarılmasında sizlerden zaten sık sık bu talepleri alıyoruz. Önemli olan burada vatandaşla devlet ilişkisinin sağlıklı kurulması. Bu sağlıklı ilişkinin tesis edilmesinde de en temel rol sizlere ait. Vatandaş en yakın kişiler olarak sorunlarını sizlere aktarıyor, sizler bizlere, belediyelerimize aktarıyorsunuz. Bunların çözüm noktasında da sizlerin fikirlerine başvuruyoruz. Sizleri mümkün olduğunca yerinde dinlemek amacındayız. Ancak bu pandemiden dolayı mahalle mahalle ziyaretlerimiz kesintiye uğradı. Önemli olan bu sıkıntılı sürecin atlatılması vatandaşlarımızın, esnafımızın, mahalle halkımızın bu sıkıntılı süreçten bir an önce kurtulmasıdır. Yine salgın sürecinin yönetilmesinde de vermiş olduğunuz katkılar, emekler için de çok çok teşekkür ediyorum. Gerek işyerlerinin kurallara uyması, gerekse vatandaşlarımızın kurallara riayet etmesi anlamında sizlerin katkısı büyük. İnşallah önümüzdeki süreçte kutlayacağımız Muhtarlar Gününün daha nezih ve güzel bir ortamda kutlama bahtiyarlığına erişiriz sizlerle birlikte. Tekrar gününüzü tebrik ediyorum” dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, “Göstermiş olduğunuz çalışmalardan dolayı muhtarlarımız adına size çok teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde mahallelerimizde yaşayan halkımızı bilinçlendirme adına üzerimize düşen görevi yerine getirmeye her zaman hazırız” dedi.  
Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı A. Vahap Ortaç, “Yıl başında Malatya'da maddi hasarlı bir afet geçirdik, sıkıntılı bir dönem geçirdik, arkasından hemen pandemi oldu. Bu süreçte devletin varlığını hissettik, devletimiz vatandaşımızı mağdur etmedi. Gerek maddi, gerek manevi, gerek sosyal imkânlar açısından devlet gücü oranında hiç kimseyi boş çevirmedi. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç olduğu bu dönemde bir olmamız gerektiğine inanıyorum. Muhtarlar olarak üzerine düşen görevi gerek depremde, gerek pandemide muhtarlarımızla beraber sahadaydık, Sayın Valim 7/24 sizde sahadaydınız. O yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kabullerinden dolayı Vali Aydın Baruş’a teşekkür eden Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz, “Pandemi döneminden önce Malatya'nın birebir mahallelerini gezip sıkıntılı olan bölgelerde nokta atışı yaparak o sıkıntıları dinleyip sorunları çözdüğünüzü, çözülemeyenleri de ilgili makamlara ilettiğinizi biliyoruz, şahidiz. Malatya olarak bu anlamda çok şanslıyız, sizin gibi bir Valimiz var. Malatya’nın tüm muhtarları adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Alaaddin Aktaş, “Başkanlarımızın da söylediği gibi pandemi ve deprem sürecinde biz muhtarları olarak Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımızla istişareli bir şekilde çalıştık. Devletimizin gücünü yanımızda hissettik. Bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.
Ziyaret, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Bakmadan Geçme