Muş Valiliğinden operasyon açıklaması

MUŞ (İHA) – Muş'ta bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonda 2 terörist ölü ele geçirildi. Operasyonda teröristlerle birlikte çok sayıda mühimmat bulundu.Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına...

MUŞ (İHA) – Muş’ta bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonda 2 terörist ölü ele geçirildi. Operasyonda teröristlerle birlikte çok sayıda mühimmat bulundu.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından 26 Ağustos 2017 günü ’Şehit J. Üçvş. Serdal Uyanık 2017-67 Operasyonu’ yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Kızılağaç beldesi güneyi Reylim Yaylası mevkiinde insansız hava aracı ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen operasyonda 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Açıklamada, teröristlerle birlikte ele geçirilen malzemeler şu şekilde sıralandı:"Olay yerinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait, bir adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile 149 adet Kaleşnikof fişeği ve 5 adet Kaleşnikof şarjörü, bir adet M-15 Piyade Tüfeği ile 114 adet M-15 fişeği ve 4 adet M-15 şarjörü, bir adet tabanca ile 7 adet tabanca fişeği ve bir adet tabanca şarjörü, 3 adet el bombası, bir adet el telsizi, bir adet sırt telsizi, 11 bin 200 TL para, muhtelif sayıda örgütsel doküman, bir adet akü, 7 adet şarjör kütüklüğü, bir adet radyo ve bir adet pense, bir adet akım ölçer ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiş olup, olayla ilgili adli işlemlere başlanılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliği için ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamındaki operasyonlarımıza kararlılıkla devam edilecektir."

Bakmadan Geçme