Öğrencilerden Maski'ye Ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 12liseden 1603 öğrenci ve İnönü Üniversitesi öğrencilerini kurumda ağırlayarak, gerçekleştirdikleri çalışmalar ve su tasarrufu hakkında bilgilendirme yaptı.

Büyükşehir süreciyle kurulan ve şehrin içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısına hizmet eden MASKİ Genel Müdürlüğü 2018 yılında da yatırımlarına devam ediyor. Malatya’ya sağlıklı bir altyapı ağı oluşturarak şehrin 100 yıllık geleceğini inşa ediyor.

Gerçekleştirdiği çalışmaların gelecek için ne kadar önemli olduğu bilincini genç nesillerde oluşturmak içinde çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda; Malatya’nın 12lisesinden 1603 öğrenci ve İnönü Üniversitesi öğrencileri kurumda ağırlanarak kurum yetkilileri tarafından tanıtım ve bilgilendirme yapıldı.MASKİ Genel Müdürlüğü binasını gezen öğrencilere MASKİ’nin uyguladığı sistemler anlatıldı. Malatya genelindeki çalışmalar ve su tasarrufu ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Kuruluşlarından bugüne kadar yapılan altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildi. Gelecek için planlanan çalışmalar anlatıldı. Yapılan çalışmalar sayesinde, kuraklığın yoğun bir şekilde yaşandığı bu yıl vatandaşların musluklarına su ulaştırıldığı ifade edildi. Önümüzdeki yıllarda kuraklığın daha yoğun yaşanma ihtimaline karşılık su kullanımında gençlerin duyarlı davranmaları için uyarıda bulunuldu.Malatya merkezi besleyen Kaptaj’dan gelen suyu aynı kalite ile vatandaşlara ulaştırma gayreti içinde olan MASKİ Genel Müdürlüğü şehrin ve şehir insanının bugününü ve yarınını hesap ederek çalışmalar yapıyor. Malatya’mızın 100 yıllık geleceğini planlayarak gelecek nesiller için daha sağlıklı ve modern altyapı inşa etmek için çalışıyor.Dünya genelinde hızla artan ve tüketen bir nüfus var.Kendini yenileyemeyen bir kaynak olan su her geçen gün tükeniyor. Suyumuzu tasarruflu kullanmalıyız.

Bakmadan Geçme