Okul Öncesi Eğitim Neden Önemli?

Anaokullarda 2022/2023 eğitim öğretim yılı için ilk ders zili çaldı.

Anaokullarda 2022/2023 eğitim öğretim yılı için ilk ders zili çaldı.

Çocukları için eğitim planı yapan Ailelerin akıllarındaki tek soru ise “Okul öncesi eğitim neden bu kadar önemli?” oldu
Okul öncesi eğitimin çocuğun kişilik temellerinin atıldığı dönemlerde etkili olduğundan bahseden Çamlıca Minika Anaokulu Müdürü, İş Kadını ve Eğitimci-Yazar Asuman SARITAÇ , “Okul Öncesi dönem çocuğun kişiliğinin temellerinin atıldığı, karakter özelliklerinin şekillendiği altın yıllar olup, bu yaş aralığında ki çocukların yaşıtlarıyla sosyalleşebilmesini ve kendini tanımasını sağlayan önemli, kritik bir dönemdir. Bu dönemi sağlıklı bir şekilde geçiren çocuklar sağlam karakterli ve sağlam kişilikli çocuklar olarak eğitim hayatlarına devam ederler.” Dedi. 
0-6 yaş arası yılların geri dönüşü olmayan bir dönem olduğunu ve en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini aktaran SARITAÇ , bu dönemde çocuğun alabileceği en kapsamlı eğitimi alması gerektiğini söyledi. 
Nitelikli eğitimin sağlanması durumunda sağlam karakterli çocukların yetiştirildiğini vurgulayan SARITAÇ, ”Okul öncesi eğitim sırasında çocuklar dayanışmayı, birlikte çalışmayı, paylaşmayı, arkadaşlık kurmayı öğrendikleri gibi, ilköğretim için de kaliteli, iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş olurlar. Çocukların yüksek öğrenme kapasitesine sahip oldukları okul öncesi dönemde uygun, nitelikli eğitim ve koşullar sağlandığı takdirde çocuklar daha hızlı, daha başarılı bir gelişim dönemi yaşarlar. Okul öncesi dönem gömleğimizin ilk düğmesidir ve doğru şekilde iliklenmesi gerekir. Bu kritik dönem öğretmen, veli ve çocuk açısından sıkı işbirliği gerektiren bir dönem olup bu önemli ortam sağlandığı zaman karşımıza sağlam karakterli çocuklar çıkacaktır.” Diye konuştu. 
Çocukların ilerleyen dönemlerde alacağı eğitim için sağlam bir zemin oluşturulması gerektiğinin altını çizen SARITAÇ,”Eğer toplumda özgüveni yüksek, kendini rahatça ifade edebilmeyi başaran, sosyal, paylaşımcı, anadilini doğru ve düzgün kullanabilen, psikomotor becerileri gelişmiş çocuklar görmek istiyorsak her çocuk mutlaka okul öncesi eğitim görmelidir. Okul öncesi eğitimin bir başka olumlu kazanımı ise dikkat eksikliği sorunu veya öğrenme güçlüğü olan, odaklanma sorunu yaşayan çocuklar bu dönemde erkenden fark edilerek gerekli önlemlerin alınmasını sağlar. Böylece bu tür sorunlar yaşayan çocuklara zamanında müdahale edilerek ilkokula daha hazır bir şekilde başlamaları sağlanmış olur. Günümüzde okul öncesi eğitimin önemi ve gerekliliği kesinlikle yadsınamaz. Okul öncesi bir kurumun çocuğa kazandırdıklarını aile veya bakıcı tek başına kazandıramaz. Her çocuk özeldir ve okul öncesi eğitim almayı hak eder. Ben bu vesileyle bütün eğitim camiasına 2022-2023 eğitim öğretim yılımızda başarılar diliyorum.” Sözlerini kullandı.

Bülten

Bakmadan Geçme