Okul sezonu öncesi kırtasiyecilerde hareketlilik başladı

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 18 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Uzun bir aranın ardından başlayacak olan eğitim sezonu öncesi ise kırtasiyecilerde hareketlilik başladı.Okul ihtiyaçları için kırtasiyecilere akın eden veliler başta okul...

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 18 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Uzun bir aranın ardından başlayacak olan eğitim sezonu öncesi ise kırtasiyecilerde hareketlilik başladı.

Okul ihtiyaçları için kırtasiyecilere akın eden veliler başta okul çantası, defter, kalem, silgi gibi temel ihtiyaçlarını almaya çalışırken çocuklarının okula eksiksiz bir şeklinde göndermemin hesaplarını yapıyorlar.

Deniz Kitapevleri Yetkilisi Mesut Özdemir, Kurban Bayramı tatilinin ardından 2017-2018 eğitim öğretim yılı hazırlıklarının başladığını söyledi. Velilerin okulların açılmasına 2 hafta kala şimdiden hazırlıkları tamamlamanın telaşına düştüğünü belirten Özdemir, “18 Eylül itibariyle okullar açılacak, kurban bayramının bitmesiyle beraber velilerimiz kırtasiyelere yoğunluk gösteriyor” dedi.

Okulların açılmasına doğru yoğunluğun daha da artacağını ifade eden Özdemir, “Tüm mağazalar ve kırtasiyeciler de okul sezonu başladı. Buradan velilerimiz uyarmak istiyorum. Fiyatta kanmamak istiyorlarsa, herhangi bir üründe mağdur olmamak istiyorlarsa, bu işin erbabı olan noktaları tercih etmeleri gerekiyor. Nasıl bir diyet için doktora gidiyorsanız, bir balık almak için balıkçıya gidiyorsanız, kırtasiye içinde bildiğiniz, tanıdığınız kırtasiyecileri tercih etmeniz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Okul öncesi alışverişlerde velilere uyarılarda bulunan Özdemir, “Kırtasiyeciler de hesaplar, AVM’lere göre yada marketlere göre daha uygun. Merdiven altı üretimi yapılan özellikle yapıştırıcı ve oyun hamurlarında kanserojen maddeye rastlanıyor. Özellikle anaokulu öncesi sınıflarında öğrencilerin eğitimlerinde kullanılan bu oyun hamurlarının bu nedenle daha güvenilir ve bilindik yerlerden alınması gerekiyor” dedi.

Okul öncesi alışverişlerde ortalama maliyetler hakkında da bilgiler veren Özdemir, “Ana okuluna gidecek olan bir öğrencinin içerisinde her şeyi dahil 80 TL’ye, orta okula gidecek olan bir öğrencinin de maliyetinin 100 TL olabileceğini söyledi. Lise öğrencilerinin ise ihtiyaçlarının daha fazla ve çeşitli olması nedeniyle bu maliyetin 200 TL’ye çıkacağını belirten Özdemir, “Okul öncesi alışverişlerde şuanda kampanya yaptık. Tüm ürünlerde fiyatlarımız uygun” diye konuştu. Özdemir son olarak alışveriş yapacak olan velileri, C belgesi olan kırtasiye mağazalarında ihtiyaçlarını almalarını istedi.

Bakmadan Geçme