Okulların Spor Tesisi İhtiyaçları Karşılanıyor

Malatya Yeşilyurt İlçesine bağlı Selahattin Eyyubi Anadolu imam Hatip Lisesi Açık Halı saha yapımı tamamlandı.

Battalgazi İlçesinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından proje maliyeti 2.042.000 TL’ye finanse edilen yine İl Müdürlüğümüzce ihalesi yapılan Avni Kığlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine Spor Salonu yapımı tüm hızıyla devam ederken. Malatya Yeşilyurt İlçesine bağlı Selahattin Eyyubi Anadolu imam Hatip Lisesi Açık Halı saha yapımı tamamlandı.

Konu İle ilgili bir açıklama yapan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ‘’ Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından finanse edilen İl Müdürlüğümüzce ihalesi yapılan Avni Kığlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine Butik Spor Salonu yapımı tüm devam ederken, Selahattin Eyyubi Anadolu imam Hatip Lisesinin Açık Halı Sahasını tamamlanmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Selahattin Eyyubi Anadolu imam Hatip Lisesine 345.000 TL ‘ye yapılan açık halı sahası  hem öğrencilerimizin hem de bölge okullarımızın saha ihtiyacını gidermiştir.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol ile Ülke genelinde okullarımızın spor tesisleri  ve bakım işleri yapılmaktadır. Bu kapsamda; İlimize de Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Açık Halı saha yapım işinin yanı sıra, Battalgazi İlçemizde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından proje maliyeti 2.042.000 TL’ye finanse edilen yine İl Müdürlüğümüzce ihalesi yapılan Avni Kığlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine Butik Spor Salonu yapıyoruz.
Ülkemizde, sporun toplumun her kesimine yaygınlaştırılması ve sporla ilgili kaynakların en etkin şekilde kullanımının sağlanması amacıyla; Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘’Yer Gösterin Pota Yapalım’’ düşüncesiyle başlatmış olduğu ‘’10 Bin Pota Projesi’’ kapsamında; gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıktan uzak tutmak, her yaş grubundaki vatandaşımızın spor yapabilmesine imkan sağlamak, spor kültürünü canlandırarak gençlerimizin heyecanını potansiyele çevirmek amacıyla ilimiz merkez, ilçe ve beldelerde yapılacak olan 200 adet pota ihalesi YİKOB tarafından yapılmaktadır.

Tüm bu yapımı tamamlanan, yapımı devam eden ve ihale ve proje aşamasında olan tesislerimize çok büyük emeği olan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız hemşehrimiz Sayın İhsan Selim Baydaş’ın katkılarından dolayı zatıalilerine çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bakmadan Geçme