Otizm Farkındalıktır Demek Kolay

Uluslararası Diriliş Hareketi Genel başkanı Mehmet Zafer, Otizm Hastalık Değil, Farkındalıktır demek kolay geliyor bizlere,ancak bu durumu bir de otizmli çocuğu olan anne ve babaya sormak lazım dedi.

Uluslararası Diriliş Hareketi Genel başkanı Mehmet Zafer, Otizm Hastalık Değil, Farkındalıktır demek kolay geliyor bizlere,ancak bu durumu bir de otizmli çocuğu olan anne ve babaya sormak lazım dedi.
Başkan Zafer “Onların, çevrenin irdeleyen bakışları arasında hangi duyguları yaşadıklarını bilmemiz mümkün değil,karantina onlar için hiç yabancı değil, yıllardır zaten karantina altındalar,otizmli çocuklarımız da karantinayı yadırgamıyor,çünkü yıllardır zaten karantinadalar “ dedi.
“Bizler empati yaparak ,kendimizi bu ailelerin yerine koyarak duruma bakmadığımız sürece çevrenin yadırgayan bakışları,meraklı soruları onları her zaman yaralayacaktır “ diyerek son günlerde bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla mücadele konusuna dikkat çekti. “ Bu salgını ülkemiz ve tüm dünya en kısa sürede ,en az hasarla atlatması en büyük ümidimiz. Bu zor süreçten farklı dersler de çıkarmamız gerektiğini de düşünüyorum. Bu gün salgın nedeniyle evinde kalmak zorunda kalan insanlarımız bilgisizlik, olanaksızlık, toplum baskısı gibi nedenlerle sokağa çıkmayan-çıkarılmayan binlerce özel öğrenim gereksinimi olan çocuklarımızı ve aileleri ile empati kurabilirler” diye konuştu.
“2 Nisan Otizm Farkındalık Günü bol süslü laflar, bol keseden atılan vaatler, heybetli ve duygu dolu mesajlar göreceğiz. 2 Nisan'da Otizmli çocuklar ve ailelerle bol bol fotoğraflar paylaşılacak,onları bağırlarına basacaklar . Ama 3 Nisan tarihinde bu süslü laflar, bol keseden atılan vaatler, heybetli mesajlar bir sonraki yıla kadar unutulacak. Böyle günlerin amacı sadece o gün hatırlamak sonra unutmak değil, farkındalık oluşturmaktır. Toplumun biri birini anlamasını sağlamaktır” dedi.
Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde, aileleri empati yaparak anlamayı, geleceğimizin en önemli varlığı çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmasını diliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün Otizm konusunda farkındalığın arttığı bir gün olmasını temenni ediyorum dedi.

Bakmadan Geçme