Polat, ''Bizim kardeşliğimizi bölmeye kimsenin gücü yetmez''

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Cumhuriyet Örnekköy Mahallesinde düzenlenen 'Yassı Matem Orucu' programına katıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Cumhuriyet Örnekköy Mahallesinde düzenlenen ‘Yassı Matem Orucu’ programında yaptığı konuşmada, “Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ve kurulan komploları Hacı Bektaş-ı Veli’nin ‘Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım’ sözüyle hareket ederek ancak bertaraf edebiliriz. Bizim kardeşliğimizi bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmez” dedi.

Birlik ve beraberlik görüntüsünün hakim olduğu yemek davetinde, kardeşlik, dostluk ve paylaşım atmosferiyle oluşan birlikte yaşama ruhunun getirdiği kazanımlar üzerine ciddi mesajlar verildi.

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, yemek duasından sonra yaptığı konuşmada, programın tertiplenmesinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti.

Eşref Doğan, “Cenabı Allah bizleri bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermesin, ülkemizi daima payidar etsin, iki bin 500 yıllık bir geleneği olan bir devletimizin nice iki bin 500 yıllar görmesini bizlere nasip etsin, bunun için de bu topraklarda yaşayan herkesin dualarına ihtiyacımız var” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, “Binlerce yıl önce öyle bir acı, kan ve gözyaşı yaşanmış ki, binlerce yıldır bunun yası tutuluyor. Dolayısıyla geçmişimizde yaşanan bu tür acılardan hepimizin mutlaka gereken dersleri çıkarmamız gerekiyor. Bu yasın anlamı da aslında şudur: Bir tepki veriliyor ancak bu tepki ‘İncinsen de incitme’ anlayışıyla bugüne kadar hoşgörü, sevgi ve kardeşlik kültürü içerisinde sürdürülüyor. Düşüncelerimiz farklı olabilir, inançlarımız ve bakış açılarımız farklı olabilir ama toplumun ortak değerleri noktasında elbette ki birliğimizi ve beraberliğimizi korumak ve ortaya koymak zorundayız, bu kardeşliğimizi muhafaza etmek için de üzerimize düşen görevleri yapmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

‘Yassı Matem Orucu’ davetine katılanlara teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, Muharrem ayının önemine değinerek, “Ülke olarak her zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Şehit kanlarıyla sulanmış Anadolu topraklarında eğer barış ve huzur içerisinde yaşıyorsak etnik ve dini kökeni ne olursa olsun bütün hemşehrilerimizin birlikte yaşama kültürüne sahip çıkmasıyla mümkün olmuştur. Ama ne zaman ki bu birliğimiz kaybolursa bu mukaddes Türkiye Cumhuriyeti toprakları Suriye veya Irak gibi olacaktır. Bundan dolayı bu tür iftar programlarında birlikte aynı sofrayı paylaşmamızı fazlasıyla önemsiyoruz. Siyasi düşüncesi, mezhebi ve görüşü ne olursa olsun birleşmemiz gereken ortak noktamız: Vatandır, topraktır, bayraktır, Kur’an-ı Kerim’dir, Peygamber Efendimizdir, Ehli Beytir” şeklinde konuştu.

Türkiye üzerinde sürekli planlar yapıldığını belirten Başkan Polat, “Bütün komplolar ve oyunlar Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yapılıyor, bin yıldır devam eden kardeşliğimizin parçalanması için sinsi tezgahlar kuruluyor. Bizim yapmamız gereken tek şey; birliğimizi ve beraberliğimizi sürekli diri ve canlı tutacağız, birlikte yaşamaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bunları en güzeliyle yaparsak tüm komploları tersine çeviririz" diye konuştu.

Cumhuriyet Örnekköy Mahalle sakinleri, organize edilen davet ve duyarlılıktan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti. Cumhuriyet Örnekköy Mahallesindeki Cumhuriyet Ortaokulun bahçesinde tertip edilen programa, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Ast. Başçavuş Kemal Çakır, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Bakmadan Geçme