Radyo ve Gramofon Müzesi Yakında Açılıyor

Yaptığı kültürel ve sanatsal çalışmalarla Malatya’yı Türkiye’nin gündemine taşıyan Malatya Büyükşehir Belediyesi kurma çalışmalarını sürdürdüğü ‘Radyo ve Gramofon Müzesi’ ile geçmişten günümüze nostalji müzesi oluşturuyor. 
Kısa bir süre içerisinde açılması planlanan ‘Radyo ve Gramofon Müzesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, fotoğraf müzesinden sonra önemli bir müze daha kuracaklarını söyledi. 
Türkiye’nin birçok ilindeki antika ve koleksiyoncularından alınarak Malatya’ya getirilen Radyo ve Gramofonları inceleyen Başkan Çakır, geçtiğimiz aylarda açılan Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise 3. büyük Fotoğraf Makinesi müzesine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, Aralık ayında 6.500 kişinin bu müzeyi ziyaret ettiğini söyledi.
Çakır: 600 dolayında eski radyo ve gramofon alındı
Başkan Çakır, yakında hizmete açılacak olan ‘Radyo ve Gramofon Müzesi’ ile ilgili ise şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi olarak ikinci bir müzeyi daha Malatya’ya kazandırmanın çalışması içerisindeyiz. Türkiye’nin dört bir tarafında bulunan koleksiyonculardan, antikacılardan gerekli çalışmalar yapılarak 600’e yakın radyo ve gramofon alımı gerçekleştirildi.  Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin en büyük  ‘Radyo ve Gramofon Müzesi’ni oluşturmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Müzemize kazandırdığımız çok eski birçok farklı model ve türden radyoyu burada görmek mümkün olacak.    
Radyo ve Gramofon Müzesi için arkadaşlarımız tarafından titiz bir çalışma yürütüldü. Müzemize kazandırılan bütün radyo ve gramofonların envanterleri çıkarıldı. Müzemizi önümüzdeki aylarda  hizmete açmayı düşünüyoruz. Dünyadaki ve Türkiye’deki ilk radyo anonslarını, radyo tiyatrolarını, ajans haberlerini, unutulmaz radyo programlarını ve tiyatrolarını müzemizde dinlerken tarihe yolculuk yapacağız. Bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 
Malatya’ya kazandırılacak olan bu müzenin de Türkiye’de dikkat çeken bir müze olacağına inandığını belirten Çakır, “Bu tarzda Türkiye’nin en büyük müzesini Malatya’ya kazandırmış olacağız. Bu çalışmalar kentin gelmiş olduğu noktayı gösteriyor. Belediyecilikte hizmet yatırımlarının yanı sıra kültürel ve sosyal hizmetler de çok önemli.  Bunların arasında halkın geçmiş anılarını canlandıran ve geçmişteki kültürü geleceğe taşıyan müzeleri oluşturmak çok daha önemli. Malatya artık kentsel gelişim ile birlikte bu noktada da önemli adımlar attı. Bu çalışmalar kentimize ciddi manada değer katıyor, farkındalık oluşturuyor” şeklinde konuştu.   
 

Bakmadan Geçme