Rektör Kızılay basın mensuplarıyla İftarda buluştu

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay Ramazan-ı Şerif’in bütün İslam alemine, birlik,dirlik ve huzur getirmesini dileyerek, "Üniversitemiz bu yılda eğitim ve öğretim takvimini tamamladı.Finaller bitti önümdeki hafta bütünleme sınavları olacak bir hafta, bütünleme sınavları tamamlanınca, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını tamamlamış olacağız.Üniversitemiz huzurlu bir yılı tamamladı. İnşallah yaz döneminde de yoğun bir hazırlıkla önümüzdeki 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına daha güçlü bir şekilde başlayacağız" dedi.

Geride bıraktığı dönemde üniversitenin sanatsal ve sportif alanda yoğun etkinlikler ve aktiviteler gerçekleştirdiğini kaydeden Kızılay, "Şimdide çok büyük yatırımlarımıza başlayacağız.Salı günü Kanser Onkoloji Hastanemizin ihalesini yaptık. EKAP’ta ihale sonucu yayınlandı. Süreç tamamlandıktan sonra Temmuz ayında Sayın Bakanımızın ve milletvekillerimizin katılımları ile Onkoloji Hastanemizin temelini atacağız. Bu benim dönemimin en önemli en büyük projesi. Bu projeye ekibimiz aylardır hazırlanıyor. 217 yataklı ülkemizin en güzel kanser merkezlerinden biri olacak ve şehrimizi ve ülkemize büyük hizmetler verecek" diye konuştu.

2017 yılı içinde İnönü Üniversitesinin kendi yatırımı olan dört adet projelerinin olduğunu ve bu projelerin bir numaralısının Onkoloji Hastanesi olduğunu aktaran Kızılay, "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin amfi blokları EKAP’a yüklendi.30 Haziranda ihalesi yapılacak. 2. Organize Sanayide 30 dönüm üzerine yapacağımız OSB Meslek Yüksek Okulununun proje hazırlıkları bir iki hafta içerisinde tamamlanacak. Bir diğer projemizde Sosyal Yaşam Merkezi. Bununda yeşil bina konseptinde yapacağız. İki tane yatırımımızı da hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile olacak.Bunlardan birisi hemen hastanemizin karşısında Hasta ve Hasta Yakınları Konuk Evi yapılacak.Diğeri ise Üniversitemizin merkezinde bulunan camimiz ihtiyacı karşılamıyor.Caminin yerine daha büyük ihtiyacı karşılayacak ölçekte cami yapılacak.Bu iki projemiz tümüyle hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile olacak projeler.Böylece altı tane büyük yatırımı 2017 yılı içerisinde başlatmış oluyoruz"ifadelerini kullandı.

Üniversitenin 2018 yatırım ve genel bütçesinin de hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Kızılay, 2018 yılını da yeni faaliyet alanları ve yeni yatırımlar ile birlikte yoğun geçirmek için ön hazırlık yaptıklarını söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi hakkında da bilgiler aktaran Kızılay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hastanemiz bin 250 yatakla hizmet veriyor. Hastane de büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Bu anlamda Maliye Bakanlığından yüz hemşire kadrosu istedik, tamamını alamadık ancak 90 tanesinin alımı için ilana çıktık.

Bu vesile ile bir müjdeli haberi de buradan paylaşmak istiyorum. Linac Cihazı (Radyo Terapi Cihazı) 10 milyon TL değerinde bu cihazı hastanemizde kurduk, bir hafta önce hasta almaya başladık. Şuanda radyo terapi tedavisi başlamış durumda.İnşallah önümüzdeki günlerde bunun kurdelesini sayın bakanımızın katılımları ile keseceğiz"

Bakmadan Geçme