Rektör Prof. Dr. Karabulut'un 10 Kasım Mesajı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'un 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı..

Rektör Bay Karabulut Mesajında;Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 80’inci yıldönümünde rahmetle ve şükranla anıyorum.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş mücadelesi veren kadroların emperyalizme karşı ortaya koydukları idealler ve azim; bugün içinde ülkemize ve milletimize karşı oynanan oyunların, işgal ve darbe girişimleri karşısında bizler için birer bayraktır. Akademi dünyası olarak bu bayrağı bilim dünyasında en üst seviyeye çıkartmak en büyük hedefimizdir.
 
Gazi Mustafa Kemal’in Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimizi;  Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını artırarak ve ülkemizin hak ettiği çağdaş seviyelere taşınması konusunda yetiştirmek öncelikli görevimiz ve en büyük idealimizdir.
 
Malatya Turgut Özal Üniversitesi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için üzerine düşen bilimsel ve akademik sorumlulukları yılmadan, yorulmadan yerine getirecektir. Üniversitemizden mezun olacak gençlerimiz; Cumhuriyetimizin bağımsızlığını muhafaza etmek, sürekli daha ileriye taşımak, devletimizin ve milletimizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştırmak,   tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet bilinci sahip ve donanımlı olarak mezun olacaklardır.
 
Bu vesile ile vefatının 80. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız ve milletimiz uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyoruz.

Bakmadan Geçme