Saadet Partisi Üçbağlar Mahallesi Ziyareti

31 Mart 2019'da yapılacak olan Yerel Seçimler kapsamında Saadet Partisi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Üçbağlar Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Saadet partisinin HDP ile ittifak yaptığı söylentilerine sert çıkan Marasalı, Ak Parti’yi eleştirdi.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Üçbağlar mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Sorun ve sıkıntıları dinleyen Marasalı, seçimlerde destek istedi.
Vatandaşlarla bir araya gelmenin, sorunları sıkıntıları dinlemenin önemine değinen Marasalı, Saadet Partisi’nin HDP ile İttifak yaptığı iddialarına sert bir dille yanıt verdi. Marasalı,  İnsanların ellerini sıkıp dertlerini dinliyorsunuz bunu yapamayan insanlarda var. 15 sene memleketi yönetmiş, 15 sene içerisinde insanların kalbini kırmış, insanlara tepeden bakmış, aşağılamış, aynı bardaktan sizinle çay içmem demiş ya da Akçadağlılar pilav yiyinceye kadar kızarlar, pilav yedikten sonra o hırsları geçer demiş. Akçadağlıya, Arguvanlıyı, Arapgirliyi, Eski Malatyalıyı, Kürdünü, Türkünü, Laz’ını, Çerkez’ini herkesi aşağılamış, insanların kalbini kırmış. Şimdi ne diyecek, gönül siyaseti yapacak. Peki ondan sonra ne yapacak? Size ekmek veririm diyemiyor, aş veririm diyemiyor, yol yaptım diyemiyor, yalan söylüyor, diyor ki 'falan parti filan parti ittifak yapmış'.  Şimdi bunun kolayı var İslam'da biliyorsunuz yeminleşme denilen bir olay var çok ciddi bir olay, o yemini edersin ondan sonra oda susar sende susarsın, Aranızdaki hükmü Allah'a bırakırsınız. Fakat biz bunu yaptığımız zaman medya ellerinde, bu sefer dönüp salya sümük ağlayıp beddua etti diyecekler. Biz onu da yapmıyoruz kendilerini Allah'a havale ediyoruz çünkü yapacak başka bir şey yok. Aday gösterdiğimiz zaman diyorlar ki aday gösterdi, falanca partiye yardım etti. Aday göstermiyoruz bu sefer dönüp diyorlar ki aday göstermedi filanca partiye yardım etti. Peki bize 3. bir yol söyleyin diyoruz onu da söyleyemiyorlar. HDP ile ittifak diyorlar, milletvekilleri araya aracı koyup Battalgazi'de HDP'nin aday çıkarması için aracı koyuyorlar. Eğer HDP ile ittifak içerisinde olan bir parti varsa maalesef bu 2002'den beri inanan, bu memlekete gönül veren, sevmiş insanların oylarıyla iktidar olan, iktidarda tutulan AK Parti'den başka birisi değildir. Değerli kardeşler biliyorsunuz PKK öncesinde, kurulduğu günden bugüne Güneydoğu'da faaliyet gösteriyordu Türkiye çapında değil. Ayrıca PKK Güneydoğu'da Kürtleri katlediyordu. Niye Kürtleri katlediyordu? Kürde bana itaat edeceksin, senin temsilcin benim, bana biat edeceksin diyordu. Fakat Kürtler kendisine biat etmiyordu bunlarda onun üzerine köyleri basıp insanları katlediyorlardı. 2002 yılından sonra AK Parti'nin iş bilmez insanları biz çözüm süreci başlatacağız dediler, çözüm sürecinde Güneydoğu'da aşiretler, kabileler, Ticaret Sanayi Odaları, Barolar dururken oradaki Şeyhler, Müritler dururken kanaat önderlerini geçip PKK'yı HDP'yı geçip Kürtlerin tek temsilcisi olarak kabul ettiler. Çözüm sürecini Adalet ve Kalkınma Partisi ile HDP götürdü. Devleti temsilen AK Parti, Kürtleri temsilen HDP.” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994 ruhuna geri dönün çağrısını hatırlatan Marasalı, seçmenlere oylarını bilinçli kullanma çağrısı yaptı. Marasalı, “ Sayın Cumhurbaşkanımız ifadesinde 1994 ruhuna geri dönün diyor. Hangi ruh? 1994 ruhu hiçbir karşılık beklemeden Allah rızası için halka hizmeti hakka hizmet olarak gören zihniyetin adı. Peki, 1994 yılında inanan insanlar, vatan sever insanlar insanlığa hizmet için yola çıktıklarında karşılarında kim vardı? Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Adnan Keskin zihniyetleri vardı. Hani 'CHP Zihniyeti' diyor ya, eğer CHP bir zihniyetin adıysa Tayyip Bey'in de karşısında CHP zihniyeti vardı. O CHP Zihniyeti Tayyip Bey'in önüne kesemediği için Refah Partisi işbirliği yaptığı PKK ile sarı, kırmızı ve yeşil renkli bayraklar bastırdılar İstanbul'da duvarlara bunu asıyorlar diyordu. Böyle bir şey var mıydı, yoktu, neydi, iftiraydı. Yine Diyarbakır'da Güneydoğu'da Ahmet Bilgin Başkana karşı bu bayrakları kendilerine devlet diyen ajanları yapıştırıyordu, ardından Refah partisi PKK ile işbirliği yaptı diye iftira atıyordu. O zaman bunu CHP zihniyeti yapıyordu, bugün kim yapıyor? Yine CHP zihniyeti, partinin isminin AK Parti'si olduğuna bakmayın o gün CHP zihniyetini temsil eden ne varsa bugün AK Parti'ni temsil eden de aynı zihniyettir, aynı güçtür. O gün millete zulmeden hangi güçse bugün AK Parti'ni işgal edip, milletin ensesinde boza pişiren güçte aynı güçtür. Dolayısıyla Saadet Partisi'nin tek başına seçimlere girdiğine, Saadet Partisi'nin Türkiye'nin her yerinde seçime giren tek parti olduğuna, Saadet Partisi'nin bütün partilerden bağımsız olduğuna kanaat getirin, oylarınızı bu yönde kullanın ve bilin ki onların düştüğü çukura, çamura biz düşmeyeceğiz. Sayın genel başkanımız onların yalan söylediğini en güzel ifadelerle kendilerine izah edeceklerdir, muhatapları sayın genel başkanımızdır.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme