Saadet Partisi'nden Keskin'e Ziyaret

31 Mart 2019'da yapılacak olan Yerel Seçimler kapsamında Saddet Partisi Malatya'da çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

31 Mart 2019’da yapılacak olan Yerel Seçimler kapsamında Saddet Partisi Malatya’da çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, ve Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, kentin ekonomisi ve esnafın sıkıntıları ile ilgili istişarelerde bulundu. Marasalı, enflasyon ile mücadelenin daha rahat bir şekilde yürütülebilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı ekonominin başından almasını tavsiye etti.

“DESTEKLERİ VE YÖNLENDİRMELERİ BİZLER İÇİN ÖNEMLİ”
Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Emine Akkurt, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, Keskin’in destekleri ve yönlendirmelerinin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Akkurt, “2019 yerel seçimler kapsamında Saadet Partisi'nden Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olarak başkanımızı ziyaret ettik. Bizleri kabul ettiği için nezaketinden dolayı kendisine teşekkür ederiz. İnşallah bu süreç sıkıntısız ve sağlıklı bir şekilde öncellikle Malatya'mıza ve tüm ülkemiz için hayırlara vesile olur. Yerel yönetimler, yerel katılım anlamında çok önemli, bu katılımlarda tabi ki sivil toplum kuruluşlarının da önemi çok büyük. Bu bağlamda sizlerin katkıları, destekleri, yönlendirmeleri çok önemli.” Diye konuştu. 

“ESNAFIN SIKINTILARINI DA ÇÖZÜMÜNÜ DE BİLİYORUZ”
Esnafın sıkıntılarını bildiğini ve hissettiğini ifade eden Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Cemali Maraslı ise tek alışveriş merkezi ve otopark sıkıntısına değindi, bunun için düşündükleri çözümü açıkladı. Marasalı, “Sayın Keskin’in temsil ettiği makam önemli bir kesimin temsil makamı. Esnafımız hem ekonomik sebeplerden dolayı sıkıntılı hem de Malatya merkezdeki esnafımız başkanımızın malumu üzerine otopark sıkıntısını, tabela vergilerinin yüksekliğinden yada pazar günleri iş yeri açma ruhsatlarının yüksekliğinden dolayı muzdarip. Biz bu konuda taahhütlerimizi ifade etmekte fayda görüyoruz. Kendimde bir esnafım, sanayiciyim bundan dolayı en bariz şekilde hissedenlerden biriyim. Malatya merkezde insanların alışveriş yapmaları için tek alış veriş merkezi var, öncelikle bu sorunun çözülmesi lazım. Malatya'nın tek merkezden yönetildiği bir şekilden çıkarılıp çok merkezli hale getirilmesinde fayda var. Bunun yanında acil olarak otopark sorununu kısa vadede çözmek lazım. Bizim bunun için düşündüğümüz Cezmi Kartay'da acil olarak bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmek, hem şehri o kirli görüntüden çıkarmak hem de katlı otopark meselesiyle bu sorunu temelden çözmek. Yine yollardaki otopark meselesinden bazı kardeşlerimiz şikayetçi ancak bu otopark meselesi, paralı otoparklar olmazsa inanın araba koyacak yer bulamayız.” Diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZA TAVSİYEMİZDİR; DAMAT BEYİ EKONOMİNİN BAŞINDAN ALSIN”
Marasalı, enflasyon ile mücadelenin daha rahat bir şekilde yürütülebilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı ekonominin başından almasını tavsiye ederek, şöyle konuştu; “Yerel seçimlerin geneli etkilememesi lazım. Fakat şimdi genel öyle bir hale geldi ki biz komünist ekonomi mi yoksa serbest ekonomimi uygulayacağız bu konuda bir karar vermemiz lazım. Yani devlet şeker fabrikası işletmez diyoruz, devlet Sümer Bank işletmez diyoruz, devlet şunu yapmaz bunu yapmaz diyoruz ama öyle bir noktaya geliyoruz ki devlet artık domates, biber, patlıcan satar hale geldi. Domates, biber, patlıcan satmaktansa bunları üretmelerini tavsiye ediyoruz. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza rica ediyoruz, arz ediyoruz bakan beyi, damat beyi ekonominin başından alırsa, esnafı kendi haline bırakırsa enflasyonla mücadeleyi çok daha rahat bir şekilde yaparız. Üretici de önü açılmış bir vaziyette, aklıyla alay edilmeksizin insanlarımız kendi yollarını bulurlar diye düşünüyorum.”

“BURAYA GELMEK BİR CESARET İŞİDİRİ, SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM”
Marasalı ve Akkurt’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise “Bu ziyaretinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten mutlu ve mesut olduk sizleri camiada görmek, esnaf teşkilatının yanında görmekten dolayı. Hepiniz esnafsınız yıllarca beraber çalıştık, beraber güldük, Malatya'da beraber oturduk, beraber ağladık, beraber güldük. Emine Hanımı ben eskiden siyasette çalışmasına baktığımda çok aktif çalışan, her zaman takdir ettiğim bir kardeşimiz. Kendisi de aday olmuş Yeşilyurt'a ben başta hayırlara vesile olmasını dilerim, Allah hakkında hayırlısını versin. Gerçekten layık bir arkadaşımız. Buraya gelmesi de büyük bir cesaret. Siyasette, biraz cesaret işidir. Tabi sizin dediğiniz her şeye katılıyorum. Otoparkı dile getirmeniz, Cezmi Kartay'da bugün baktığımızda her gün olayların olduğu her gün insanların bıçaklandığı oradaki yerlerin kentsel dönüşüm adı altında kapatılıp eski Pütürge Garajının olduğu yerde bir katlı otopark yapılması. Bende yıllarca sizin gibi dert yandığım tek merkezli bir şehirde yaşıyoruz. Biz çocukken babamız ağabeyimiz nereye gitti deyince 'oğlum çarşıya gitti' diye. Çarşı, Yeni Camii'nin yanı, bugünde aynen çocuklarımıza 'çarşıya gidiyoruz' diyoruz. Malatya'nın büyükşehir olduğu zaman ben başta da söyledim ilk başta planlamayı nasıl yaparsanız öyle gider. Başta yolu ne olacak, suyu ne olacak, kaç insan yaşayacak bunların hepsini bir program halinde, fizibilitesinin yapılıp ve halka sunulması gerekir. Tabi bu bir genel seçim değil, bu bir belediye seçimi. Kim burayı daha rahat götürecek, kim daha rahat idare edecek seçim için insanlarda ona göre değerlendirecektir. Burada adayların çok önemli olması, adaylarda sıkıntı olmaması lazım. Ben inanıyorum ki kardeşimiz başarılı olacak, geldiği zaman da iyi hizmet yapacak, sizlerde yukarda destek vereceksiniz Saadet Partisi'de bu memleketin temelini atan, bu memlekete çok şeyler kazandıran bir partidir. Sizlerde bu partinin önemli mensuplarısınız. Ben camiam ve şahsım adına ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kaydetti.

Bakmadan Geçme