Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu, Akıncı Üssü Davasını yakından takip ediyor

Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan, Memur-Sen'e bağlı sendikalar olarak darbecilerin yargılama süreçlerini yakından takip ettiklerini belirterek, 'Demokrasi nöbetlerimizi mahkeme nöbetleri olarak sürdürüyoruz. Darbecilerin mahkeme salonlarında şov yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Yaptıkları vatan hainliğini, katilliklerini yüzlerine haykıracağız' dedi.

Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan, Memur-Sen’e bağlı sendikalar olarak darbecilerin yargılama süreçlerini yakından takip ettiklerini belirterek, "Demokrasi nöbetlerimizi mahkeme nöbetleri olarak sürdürüyoruz. Darbecilerin mahkeme salonlarında şov yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Yaptıkları vatan hainliğini, katilliklerini yüzlerine haykıracağız" dedi.

Darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına başlandı. Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan, Akıncı Üssü davasının görüldüğü Sincan Cezaevi’nde açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde, hain FETÖ ve işbirlikçilerinin kanlı darbe girişimine maruz kaldığını belirten Gülcan, "Çok şükür ki, teröristlerin bu girişimi aziz milletimizle birlikte, ülkesini seven gerçek asker ve polislerimizin müdahalesi ile başarılı olmadı. O gece 249 şehit verdik, 2 bin 500 gazimiz var. Milletimiz ülkesine, milletine ve en önemlisi kendi iradesine sahip çıkmış, kendi iradesini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak meydanlara koşmuş, darbeye ve darbecilere ‘dur’ demiştir. Darbe girişiminin başarısız olması milletimize ve umudunu ülkemize bağlamış dünya mazlumlarına rahat bir nefes aldırmıştır. Darbe girişiminin hemen ardından darbecilerin yakalanması ve hesap sorulacak olması ise gönüllere bir nebze de olsa su serpmiştir" ifadelerini kullandı.

"Bizler de kadın sağlık çalışanları olarak o dehşet dolu gecede kimimiz hastanelerde hemşire, kimimiz 112 ambulanslarında görevli ATT idik" diyen Gülcan, "Kimimiz meydanlarda, sokaklarda, kimimiz acil servislerde yaralılarımıza ilk müdahaleyi gerçekleştiren bayan hekimlerdik. O gece kadın sağlık çalışanlarımızdan çatışmaların ortasında kalanlar, şarapnel parçalarıyla gazi olanlarımız oldu. O gece biz kadınlar bu cennet vatan için ölümü göze aldık. Ölümü göze alan vatan evlatlarını, şehitleri biz kadınlar doğurduk, emzirdik. Şehitlerin gözü yaşlı eşleri biz olduk. Ama bugün olsa, yine bu aziz vatan için canımızı veririz, şehitler veririz dedik. Kimse unutmasın; bu toprakların ismi Anadolu’dur. Analar olarak, bacılar olarak, bu toprakların, Anadolu’nun gerçek sahibi bizleriz. O yüzden o gün nasıl meydanları vatan hainlere teslim etmediysek bugün de bu meydanları ne tiyatroculara, ne herrolara ne merrolara asla bırakmayacağız. Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu olarak şehit eşlerini ziyaret ettiğimizde kadınlarımıza söz verdik. Şehitlerimizin analarına söz verdik. Sizin davanız bizim davamızdır dedik. Şehit ailelerini, şehit eşlerini, şehit analarını asla yalnız bırakmamaya söz verdik" şeklinde konuştu.

Gülcan, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bugün, Akıncı Üssü’nden bu milletin uçaklarını bu milletin üstüne bomba yağdırmak üzere kaldıran, darbeye ev sahipliği yapan darbe sevicilerin ve darbecilerin hesap verme günüdür. Genelkurmay Başkanının yanı sıra darbeye karşı çıkan komutanları tutan alçaklar, şimdi yaptıklarının hesabını verecek. Bu davanın biz sağlık çalışanları açısından başka bir önemi daha bulunuyor. Sağlık çalışanları o karanlık gecenin aydınlatılmasında büyük bir fedakarlık gösterdi. Şehitlerimizin birçoğu, biz sağlık çalışanlarının kollarından cennete yürüdü. Darbecilerin açtığı yaralar sağlık çalışanları tarafından sarıldı, acılar sağlık çalışanları tarafından dindirildi. Ülkemizin karşılaştığı en alçak ve şerefsiz darbe girişimine, en şerefli direnişi gösteren, yaraları saran, acıları dindiren bütün sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum."

"Gün, millete ihanet edenlerin ihanetinin cezalandırılacağı gündür" ifadesini kullanan Gülcan, açıklamasında şunları kaydetti: "Gün, bu milletin tankını milletin üstüne sürenlerin hesap verme günüdür. Gün, bu milletin uçağıyla alçaktan uçarak korku salmaya çalışan alçakların yargılanma günüdür. Memur-Sen’e bağlı sendikalar olarak darbecilerin yargılama süreçlerini yakından takip ediyor, demokrasi nöbetlerimizi mahkeme nöbetleri olarak sürdürüyoruz. Darbecilerin mahkeme salonlarında şov yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Yaptıkları vatan hainliğini, katilliklerini yüzlerine haykıracağız. Bu ülkenin ekmeğini yiyip, bu ülkenin okullarında okuyup, terör örgütlerine hizmet etmenin alçaklığını ve onursuzluğunu milletimiz adına yüzlerine vuracağız. Teröristler ve iş birlikçileri yaptıklarının hesabını mahkemelerimizde verecekler ve hak ettikleri cezayı alacaklar. Katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımızı arz ediyor, adaletin gecikmeden tecelli ederek verilecek cezaların özellikle şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin vicdanlarında karşılık bulmasını umut ediyoruz."

Bakmadan Geçme