Sarıkamış'ta vatandaşlar orman yangınlarına karşı uyarıldı

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, vatandaşları orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.Çelik, Karakurt Bölge Şefi Yusuf Düzgün, Komdere bölgesinde yangın nedeniyle zarar gören yaklaşık 10 hektarlık...

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, vatandaşları orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Çelik, Karakurt Bölge Şefi Yusuf Düzgün, Komdere bölgesinde yangın nedeniyle zarar gören yaklaşık 10 hektarlık alanda incelemelerde bulundu.

İşletme Müdürü Cemal Çelik, bölgede sıcak günlerin yaşandığını, ormanlık alan çevresinde yaşayan vatandaşların çok dikkatli olmasını gerektiğini belirtti.

Çelik, yaklaşık 15 gündür hava sıcaklığının 30 derecenin üstüne çıktığını söyledi.

Çelik, “Son günlerde köylerimizin yakın olduğu ormanlık alanlarda irili ufaklı yangın çıktı. Ekiplerimiz kısa sürede müdahale ederek söndürdü. Ancak Komdere bölgesinde çıkan yangın arazinin yapısı ve rüzgarın şiddetli esmesi nedeniyle zor kontrol altına alındı” dedi.Cemal Çelik, “Bu ormanlar yalnızca insanlara hayat vermiyor, burada binlerce böcek,yaban hayvanları da barınıyor. Tüm bunları göz önüne alarak, özellikle bu tür havalarda piknik ateşi yakmayalım, sigara izmariti ve cam şişe atmayalım. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız. En küçük hata telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme