'Şehir Kültürü-Kültürlü Şehir' sempozyumu

Elazığ Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliği ile 'Şehir Kültürü-Kültürlü Şehir' sempozyumu düzenlendi

Elazığ Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliği ile "Şehir Kültürü-Kültürlü Şehir" sempozyumu yapıldı.

Elazığ Belediye Kültür Merkezi'nde 39 akademisyen, yazar ve uzmanının katılımı ile gerçekleşen sempozyumun açılışında konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kentin mirasını devraldığı binlerce yıllık medeniyet merkezi Harput ile vizyon sahibi bir şehir olduğunu söyledi.

Bu programlarla amaçlarının tarihini bilen ve yaşatan nesiller yetiştirmek olduğunu kaydeden Başkan Yanılmaz, bu yılı kültür ve sanat yılı olarak ilan ettiklerini belirtti.

Kentin kadim bir geçmişi, medeniyeti ve kültürü olduğunu anlatan Yanılmaz, "Şiiri, edebiyatı, musikisini bir araya topladığınızda tam bir şehir ve o şehrin kültürü ve o şehrin oluşturduğu kültürlü insanların olduğu bir yerde böyle bir konuyu konuşmak çok anlamlı." dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan ise, amaçlarının bu tür etkinliklerle ülkenin kültür, sanat ve fikir hayatına katkı sunmak olduğunu bildirdi.

Arıcan, şöyle konuştu:

"Kültürlü şehir meselesini masaya yatıracağımız bu konuda çok önemli ve değerli bu faaliyetleri icra ederken özellikle kurumsal iş birliklerini önemsiyoruz. Türkiye Yazarlar Birliği olarak bu ülkeye bir dokunuşu, etkisi olan ve etki oluşturabilen faaliyetler icra ediyoruz."

Bakmadan Geçme